MARBRAE ALFA-PETA ET-AF-GP82 s. 28.9.2008
takakorkeus 150 cm
isä: Modem
emä: Marbrae BBBK Peta ET EX-94-4E
emänisä: Blackaddar BB Kellogg
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
11.03.2011 8188 - 3,91 - 3,49 S (Jupiter) Joukolan Ikaros
14.08.2012 9029 - 4,85 - 3,71 L+S (Faucher P.Enrique ET) Joukolan Jalo-Peta + nimetön
26.11.2013 9557 - 4,50 - 3,56 L (Ristourn) Joukolan Gamma-Peta
26.03.2015 L (Gentleman) Joukolan Mama-Peta
9.4.2011
Alfa-Petan tarina sai alkunsa eräällä Kanadan matkalla, jolloin vierailimme Marbraen tilalla. Näin siellä hienon valkoisen lehmän, Marbrae BBBK Petan, josta sattui olemaan valmiina Modem-alkioita. Kun vielä navetassa nähdyt Petan tyttäret miellyttivät, ei alkioita varsinaisesti tarvinnut minulle tuputtaa. Alkioista osa tuli kaupattua eteenpäin, mutta kaksi lehmävasikkaa niistä itselle syntyi, näistä nuorempi myytiin Sale of Starsissa.

Alfa-Peta on erottunut heti alusta alkaen porukasta korkeana vasikkana ja sellaisena sen kehitys on jatkunut lehmäikään asti. Alfa-Petaa huuhdeltiin hiehona seksatulla Rigginsillä ja saimme siitä melkoisen alkiosaaliin, toistakymmentä alkiota. Näistä tuli vähän liiankin monta myytyä, mutta toivotaan, että itselle jääneistä viimeisistä saisimme tiineyksiä ja lehmävasikoita.

Alfa-Petan ensimmäinen poikiminen ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Kävi nimittäin niin, että kookas sonnipoika päätti syntyä takaperin ja jouduimme vetämään täysin voimin, että poju saatiin maailmaan. Onneksi emä ja jälkeläinen selvisivät kaikin puolin pirteinä toimituksesta, paitsi että Alfa-Petalle jäi jälkeiset joita se poti jonkin verran. Ilman lääkekuuria selvittiin, mutta tyttelin olemus oli hieman nuhjuinen pari ekaa viikkoa. Muuten nyt vastapoikineena ensikkona Alfa-Peta on miellyttävä tapaus, hyvänkokoinen ja napakkautareinen. Alfa-Peta on tosi kiltti luonteeltaan eikä sitä voi muutenkaan moittia mistään. Maitoa tulee jo lähes 35 kg päivässä, mikä on vähintäänkin riittävä tuotostaso ensikolle. Ensimmäinen jälkeläinen, Ikaros, jätetään kasvamaan tilasonniksi.

9.9.2011
Alfa-Petan ensimmäinen luokitustulos on hienosti AF-GP81! Yllä oleva kuva on otettu heinäkuussa showmanship-leirin tuomarointiharjoituksesta. Ulkoa tuleva valo vähän häiritsee toplinen erottumista, mutta kyllä se on ihan ok, sillä Yvesin arvostelun mukaan loin strength on peräti 8! Yves kehui Alfa-Petaa muutenkin kovasti, joten odotuksia olisi luokituksen paranemiselle joskus tulevaisuudessa.

5.8.2012
Alfa-Peta on kohtsillään poikimassa toisen kerran. Se on kantava Faucher Poker Enriquesta ja od.pv on 8.8.2012. Jos mahdollista, niin Alfa-Peta on kasvanut entisestään ja kun sen vieressä seisoo, niin tuntee itsensä pieneksi. Nyt jännätään miten poikiminen sujuu ja raportoidaan tänne sitten uutiset.

30.10.2012
Huonosti sujui joo. Alfa-Peta oli päättänyt tehdä kaksoset ja olimme aluksi oikein innoissamme syntyneestä lehmävasikasta, mutta kun perään tuli sonnivasikka, niin kyllä siinä hymy hyytyi. Vasikka oli sitäpaitsi todella hankalassa asennossa pää taakse taipuneena eikä sitä meinattu saada ollenkaan tuloasentoon. Lopulta kahden hengen yhteistyöllä saatiin poika ulos, vieläpä yllättävän hyvävoimaisena. Päällisin puolin Alfa-Peta selvisi koettelemuksestaan hyvin, mutta jo poikimisen jälkeen oli arvattavissa, että jälkeiset jäävät ja saattaapa tulla muutakin komplikaatiota. Ja niin siinä kävi, Alfa-Peta muuttui nuuteaksi ja oli pakko pistää antibioottikuurille. Tottahan tästä kärsi heruminen ja muutenkin lehmän kanssa sai olla aluksi tarkkana, että kunto saatiin kohenemaan. Nyt tätä kirjoitettaessa Alfa-Peta on hyvässä kunnossa mitä nyt kohtutulehdusta on PG:llä vielä puhdisteltu. Päivämaidot ovat parhaillaan hyvin lähellä 40 kg, joten eiköhän tästä sentään lypsykausi saada aikaiseksi.
Alfa-Peta 2 kertaa poikineena luokitettavana. Uusi luokitustulos on nyt AF-GP82 ja takakorkeutta oli myös tullut pari senttiä lisää. Tuo nykyinen 150 cm onkin jo oikein passeli korkeus.


19.1.2013
Alfa-Petan arki on sujunut hyvin ja on lopulta päästy aloittamaan siemennyksetkin, mutta tiineeksi ei olla vielä saatu. Koelypsyt ovat olleet tasaiset: 37,3 - 35,6 - 38,2 - 36,6 - 36,0 kg ja keskisolut 20. Ei siis muuta puutu kuin tiineys...
25.4.2013
Jess, lopultakin Alfa-Peta on tiineenä!!! Rouvan odotetaan poikivan 17.11.2013 Ristournista.

31.12.2013
Tällä kertaa luonto päätti armahtaa Alfa-Petaa ja poikiminen oli helppo ja mikä parasta, tuloksena korkeakoipinen tyttö Ristournista! No, tietysti sen verran huonoa että jälkeiset jäivät, mutta kun siitä vaivasta päästiin, niin Alfa-Peta kuntoutui silmissä ja on alkanut lypsää hienosti yli 40 kg päivätuotoksia. Toivottavasti tämä kausi nyt menisi helpommin eikä lehmän tiineytys olisi niin vaikeata kuin viimeksi.

25.8.2014
Alfa-Peta on tehnyt työtä käskettyä ja lypsänyt mukavasti alkukaudesta, joten saattaapa pientä tuotosparannusta taas pukata. Tähän mennessä on tuotosta koossa 255 rpv:ltä 8809 - 4,46 - 3,51 keskisoluilla 67. Alfa-Petan tiineytykseen tarvittiin kaksi siemennystä ja nyt rouvan odotetaan poikivan Gentlemanista 15.3.2015. Kyllä taas venyy umpikausi pitkäksi, sillä Alfa-Petan lypsykäyrä ei oikein riitä noin pitkään poikimaväliin...

1.1.2015
Ihan hienosti ovat Alfa-Petan tuotoskaudet parantuneet ja nyt päästiin jo All Stars -tasolle! Alfa-Peta on edelleen komea ja näyttävä lehmä ja nyt ummessa olevana erottuu "hieman" porukasta, kun hänet on ulkoisettu tiineiden hiehojen ryhmään. Neljättä poikimista odotellaan jo innolla!

25.12.2015
Alfa-Peta poiki neljännen kerran maaliskuussa tehden hienon lehmävasikan Gentlemanista, mutta voi itkujen itku, vasikka löytyi eräänä päivänä kuolleena karsinasta, ilman mitään päälle näkyvää syytä tai ennakoivaa oiretta. Alfa-Petan kanssa on kyllä riittänyt huonoa tuuria. Se on itse ollut tosi huono tiinehtyjä ja siihen lopulta sitten kyllästyimmekin. Kun ei tiineyttä taaskaan alkanut kuulua, päädyimme poistamaan Alfa-Petan osin siitäkin syystä, että lehmämäärä oli kasvanut jo ihan liian suureksi, ja kai sitä karsintaakin pitää vain tehdä, huono hedelmällisyys voi olla yksi hyvä syy siihen. Alfa-Peta tosin lypsi taas paremmin kuin edelliskaudella ja ehti 195 päivässä tuottaa 7826 kg keskisoluin 29. Näin jälkikäteen hieman kaduttaa terveen ja kivan lehmän poistaminen melko äkkinäisellä päätöksellä, mutta mutta... Alfa-Petan elinikäistuotokseksi tuli 37141 kg.