ROSAYRE ASSI-REGAN ET-AF-GP84 s. 16.1.2008
takakorkeus 150 cm
isä: BBB Kellogg
emä: Rainbow's End Regan
emänisä: Woodland View Willy3 ET
Assi-Regan kuvattuna 20.8.2010 eli kaksi päivää poikimisesta. Täytyy ottaa uusi kuva kunhan lehmä tästä vähän tekeentyy.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
18.08.2010 6394 - 4,33 - 3,66 S (Bendig)
11.08.2011 5488 - 5,03 - 3,70 L (Oblique) Joukolan Ida-Regan
22.09.2012 S (Viikin Record)
Voi itkujen itku, lehmäputki katkesi pahimmoilleen silloin kun Assi-Regan poiki. Olisihan tuon bendigiläisen vasikan voinut lehmäsenäkin ottaa... Assi-Regan on hyvin pitkälti siskonsa Yessi-Reganin oloinen, paitsi että raameiltaan se on selvästi suurempi ja vahvempi, myös jonkin verran korkeampi. Utare on samaa pientä mallia kuin Yessi-Reganilla ja onkin mielenkiintoista nähdä miten alkaa maitoa tulla. Ainakin ensimmäiset lypsykerrat ovat sujuneet moitteettomasti. Pientä huolta etukäteen aiheutti valtava vedinhaava, jonka Assi-Regan oli onnistunut saamaan laitumella kärpästen vielä auttaessa tuhoa. Oikea etuvedin näytti olevan suorastaan katkeamaisillaan juuresta, mutta haava ei sittenkään ollut ulottunut vedinkanavaan asti, vaan maito virtaa vetimestä normaalisti eikä oireita tulehduksestakaan ole. Luonteeltaan rauhallinen käsiteltävä.

13.10.2010
Assi-Reganin vedinhaava ärtyi lopulta sellaiseksi, että lypsin ei tahtonut sopia vetimeen ja lehmä oli pakko laittaa lääkekuurille. Tällä kertaa pasiliskot saatiin taltutettua nopeasti ja nyt sekä utare että vaurioitunut vedin näyttävät ihan normaaleilta, vain pieni arpi on enää muistona vetimen juuressa. Onneksi Assi-Regan on alkanut sentään jollain tavalla herua huolimatta alkuvaiheen ongelmista. Paras koelypsy on ollut 27,9 kg, joten aivan samalle tasolle ei Assi taida päästä kuin siskolikka Yessi.

29.12.2010
Kertasiemennyksellä kantavaksi ja nyt Assi-Reganin odotetaan poikivan seksatusta Obliquesta 14.8.2011.

2.9.2011
Seksattu Oblique toimi Assi-Reganin kohdalla niin kuin oli toivottu ja saimme kauniin lehmävasikan Assin toisesta poikimisesta. Assi-Regan on ollut ihan kunnossa ja reippaana poikimisensa jälkeen, mutta jälleen harmaita hiuksia on aiheuttanut syvä vedinhaava, joka tällä kertaa oli pahempana toisessa etuvetimessä kuin viime vuonna. Haava ei ole vieläkään parantunut, vaikka kärpäsiä ei enää isommin ole liikenteessä. Toivottavasti tähän uuteen haavakohtaan ei tule yhtä isoa arpea kuin viimevuotiseen, joka jäi painamaan etuvedintä hieman sivulle. Muuten utare on erittäin timmi ja hyvännäköinen ja Assi-Regan on myös herunut heti alusta lähtien paremmin kuin viime vuonna. Eka kausi nyt ei ole mikään super, mutta siltikin parempi kuin mitä etukäteen kuvittelin näiden maitoa tiristävän. Molemmilla siskoksilla oli lisäksi pitoisuudet sellaiset että niillä paranneltiin maitotiliä.
Assi-Reganin utare ja vedinhaava kuvattuna pian poikimisen jälkeen. Utare on tätä kirjoitettaessa muotoutunut jo aika hienon näköiseksi, mutta haavan parantumista odotellaan edelleen.Assi-Regan luokitettavana 8.9.2011. Yvesin mielestä ehkä hieman too fresh vielä, mutta nosti silti pisteitään GP84:ään.
5.8.2012
Assi-Regan veti pohjat karjamme tuotosluvuissa. Etuvetimen haava tuntui vaivaavan lehmää ja jouduimme jättämään sen kolmivetimiseksi. Loppukaudesta alkoi solujakin olla päälle 200 tuhatta, joten laitoimme lehmän etuajassa umpeen. Assi-Reganin odotetaan poikivan Viikin Recordista 13.9.2012. Seuraava kausi onkin sitten näytön paikka...

19.1.2013
Kolmas poikiminen oli ja meni ja harmillisesti tuli sonnivasikka. Assi-Regan on jossain määrin ottanut uhkailuni todesta ja on lypsellyt hitusen paremmin kuin aikaisemmin. Tai ainakin herunut selvästi korkeammalle, liki 40 kg. Koelypsyt ovat olleet tähän mennessä 33,6 - 39,3 - 33,9 - 30,2 kg ja solut 86. Assi-Regan on myös ollut tällä kaudella 4-pyttyinen, sillä viime kesänä oli ilmeisesti tarpeeksi kylmää ja sateista, etteivät kärpäset tai aurinko päässeet tekemään "perinteisiä" vedinhaavoja. Assi-Regan on ilmoitettu Talvinäyttelyyn, mutta se taitaa olla liian tuhdissa kunnossa pärjätäkseen. Eikä se ainakaan viimeksi Seinäjoella piipahtaessaan suostunut kulkemaan kehässä kunnolla, joten eipä ole paineita.

25.4.2013
Assi-Reganin elämässä on tapahtunut kevään aikana isoja asioita. Ensiksi se kuskattiin Ayrshire Winter Showhun, jossa rouva nappasi komeasti luokkavoiton ja pääsi siten myös championkehään. Harmi vain, että Assi-Reganin mittapuulla ok-tuotoksesta jäi kymmenisen kiloa Seinäjoelle ja maitoa saatiin sen jälkeen vain reilu 20 kg päivässä. Sitten siemennettiin kahteen otteeseen eikä tiineydestä ollut vielä varmuutta kun päivämaidot alkoivat olla jo 18 kg tasossa, joten sitten tapahtui se suurin "iso asia" eli Assi-Regan sai viimeisen kyydin Vammalan ystävälliseen teurastamoon. Olen pikkuisen ylpeä, että sain tehtyä tämän poistopäätöksen ja ymmärsin lopulta että mukava, hienorakenteinen ja terve lehmä joutaa teurastamolle, jos ei maitoa tule riittävästi. Hei hei Assi-Regan, kanssasi oli kiva työskennellä! Lupaan hoitaa huolella tytärtäsi Ida-Regania.