JOUKOLAN ATEENA-AF-G78 s. 7.6.2008
takakorkeus 136 cm
isä: Pardner
emä: Joukolan Rooma-AF-GP80
emänisä: Kellcrest Nelson ET
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
04.08.2010 L (Lähteelän Skiitta) Asmo Heat ET
Ateenan kohtalona oli kantaa Ammujaisista voitettua ydinkarjan alkiota ja tämän tehtävän se hoitikin kunnialla tuottaen maailmaan pirteän lehmävasikan. Alkio oli yhdistelmästä Rasin Ynja x Lähteelän Skiitta. Odotukset ovat korkealla tämän vasikan suhteen, sillä näin jalo- ja indeksisukuisen pitäisi erottua meidän karjassamme selvästi laadukkaampana yksilönä. Katsoin Skiitan viimeisintä arvostelua ja sukua taaksepäin eikä se mitenkään pahimmasta päästä ollut, joten sikälikin tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta.

Ateena on hauska tapaus. Se on todella pieni lehmä, luonteeltaan täyskymppi ja aina sen näköinen että on kovasti tärkeänä ja tosissaan suorittamassa omia tehtäviään. Yves ei ole koskaan tuhlannut Ateenaan ensimmäistäkään kehuvaa adjektiivia - ainiin paitsi viimeksi todetessaan "but she can be good milker"... Nyt kun Ateena on poikinut ja utare muotoutunut poikimisen jälkeisestä turvotuksesta, näyttää hän aivan kelvolliselta käyttölehmältä. Vielä kun maitoakin tulee mukavasti, niin mikäs tässä on ollessa. Eihän kaikkien tarvitse olla huippurakenteisia, riittää kun mikään peruspalikoista ei ole pahasti pielessä.

13.10.2010
Nyt on Ateenalla jo kolme koelypsyä takana ja ihan kohtuullisin numeroin 17,0 - 27,8 - 28,4 kg. Jännityksellä odottelemme minkälaisen luokitustuloksen pikkurouva huomenna saa.

25.10.2010
Kappas, Ateena saikin oikein hyvän luokitustuloksen, AF-G78! Laskeva lantio tuntui olevan näkyvin virhe, mutta esim. dairy strength 80. Muuten Yves näytti jopa tykkäävän tästä, sekä luokituskäynnillä että Ayrshiretapahtuman tuomarointiharjoituksessa, jossa Ateenan sijoitus oli 3/4, hienoa Ateena!