JOUKOLAN Z-AVEC ET-AF-G76 s. 24.5.2008
takakorkeus 142 cm
Z-Avec luokitettavana helmikuussa 2011.
isä: Poker
emä: GlenMalcolm Z-Velvet ET-AF-GP84
emänisä: Conn
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
22.11.2010 S (Remington)
Avecin ensimmäinen poikiminen ei ollut ihan helpoimmasta päästä, vaan saimme kiskoa kookasta sonnivasikkaa oikein kunnolla. Poikimisen jälkeen sekä Avec että vasikka olivat kuitenkin hyvässä kunnossa ja kaikki näytti olevan ok. Ilmeisesti Avec sai kuitenkin jonkin lievän hermovaurion lantioon, sillä apuvoimien päästettyä lehmän muiden joukkoon, oli se kaatunut hetimmiten ja nähtävästi loukannut itseään lisää, sillä siitä alkoi pitkä toipumiskausi karsinassa. Avecia jouduttiin aluksi nostamaan pystyyn, sillä itse se ei päässyt. Molempiin takajalkoihin tuli lisäksi jotakin vikaa, joka näkyi liikkuessa ja toinen takajalka turposikin. Tätä kirjoitettaessa (29.12.2010) asiat ovat päällisin puolin hyvin, sillä Avec kävelee jo oikein ketterästi ja käy asemalla lypsyllä, syö hyvin, on herunut yli 30 kg, mutta nyt ei vaan oma rohkeus riitä päästämään lehmää toisten joukkoon siinä pelossa, että alkunujakointi voisi aiheuttaa uudelleen loukkaantumisen. Mutta eiköhän Avec vielä jonain päivänä ole muun lauman jatkona, jos se vain yhtä hyväkuntoisena pysyy kuin nyt. On muuten luonteeltaan todella kiltti, jopa vähän nyhjerö, ei todellakaan potki tai tee muitakaan temppuja lypsettäessä.

31.1.2011
Avecille kuuluu hyvää. Eräänä päivänä vain totesimme sen kävelevän niin hyvin, että pistetäänpä kokeeksi toisten lehmien joukkoon ja hyvin on tyttö siellä sen jälkeen pärjännyt. Jalat ovat kunnossa ja etu-utareen vauriokin pikkuhiljaa pienentynyt. Avec on edelleen melkoisen hintsu ulkomuodoltaan eikä se käy oikein hyvin kioskilla, mikä olisi kyllä tarpeen, jotta saataisiin lehmään vähän lihaa luiden päälle. Kaikesta huolimatta koelypsyt ovat olleet ihan mukiinmenevät 27,9 - 31,0. Pidän tästä kiltistä ja huomaamattomasta lehmästä.

2.9.2011
Avecin tilanne ei juuri nyt näytä kummoiselta. Lehmä on kyllä päällisin puolin oikein hyväkuntoinen ja pirtsakka tyttö, mutta ei ole tullut kantavaksi neljästä siemennyksestä huolimatta. Avecin jalkoihin jäi jotain häikkää, minkä huomaa kun katsoo lehmää takaapäin sen kävellessä. Avec vippaa oudosti etenkin oikeaa takajalkaa ja koska jalat ovat vähän oudot, ei ole uskallettu laittaa tyttöä jättikokoiselle sonnille. Nyt alkaa vahvistua ajatus, että Avec poistetaan kunhan se on lypsänyt tuotoskautensa. Tämä on iso pettymys, mutta näitä sattuu.