FOREVER SCHOON ELLY-EDITH ET-AF-VG86, s. 10.12.2009
takakorkeus 153 cm
isä: Margot Calimero
emä: Forever Schoon Edith 2
emänisä: Forever Schoon BK Price
Elly-Edith luokitettavana heinäkuussa 2012
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
13.06.2012 8462 - 4,66 - 3,81 L (Bendig) Joukolan June-Edith
27.11.2013 9246 - 5,26 - 3,62 L (De La Plaine Prime) Joukolan Kelly-Edith
07.12.2014 9643 - 4,48 - 3,57 L (Perfect) Joukolan Lelly-Edith
08.03.2016 L (Jumper) Joukolan Nelly-Edith
4.8.2012
Elly-Edith on ollut jonkinlainen erityistapaus nuoresta saakka. Ensin se toimi Lillin junnuvasikkana ja pari voitti jopa junnuchampionin tittelin Mikkelin Farmarissa. Myöhemmin Elly-Edithiä huuhdeltiin ja saatiinkin mukava alkiosaalis Realityn kanssa. Tämän vuoden Ayrshire Winter Showssa Elly-Edith oli Chris Studerin esittämänä sekä luokkavoittaja että hiehojen Honorable Mention. Jo tässä vaiheessa oli nähtävissä, että Elly-Edithistä on kasvamassa todella korkea lehmä eikä siksikään vapaaehtoisia näyttelykehään viejiä oikein tahtonut olla Chrisin lisäksi. Heinäkuun alussa käytiin Ammujaisissa ja siellä sijoitus oli ensikkoluokan 4. Nyt kun Elly-Edith on poikinut, on se täyttänyt odotuksemme ja osoittautunut sekä hienoluonteiseksi, hyvärakenteiseksi että vieläpä hyvin lypsäväksi ensikoksi. Ensimmäinen koelypsy oli 31,5 kg ja ensimmäinen luokitustulos peräti AF-P83, joten siinäpä tärkeimmät. Tai lisätään vielä, että saimme jo helmikuussa Elly-Edithistä ekan tyttären sen Reality-alkioista, tyttö ristittiin Joukolan Jelly-Edithiksi. Kunhan vielä Elly-Edithin täyssisar Helmi-Edith poikii, niin päästään toden teolla seuraamaan tämän lehmäperheen edesottamuksia karjassamme.
20.1.2013
Kesti jokseenkin kauan ennen kuin saimme Okrassa otetun Elly-Edithin kuvan, mutta tuossa se nyt on. Kiva, että lehmästä on sentään virallinenkin kuva ensikkokaudelta. Elly-Edithille kuuluu hyvää. Se on ollut täysin terve ja soluton, lypsä-nyt ihan mukavasti, tammikuun mitta oli vielä 29,5 - 4,90 - 4,13 ja solut vain 18. Rouva saatiin myös yhdellä yrityksellä kantavaksi ja sen odotetaan poikivan Bet On Me:stä 20.6.2013. Siskolikka Helmi-Edith on jo otettu lehmien joukkoon harjoittelemaan tulevaa (helmikuisen) poikimisen jälkeistä elämää. Jännää.
31.3.2013
Valitettavasti nyt on vähän huonompia uutisia. Liekö Schmallenberg vai mikä lie, mutta Elly-Edith loi tiineytensä ja jouduttiin aloittamaan homma alusta. Siemennyksestä on jo jonkin verran aikaa, mutta uudesta tiineydestä ei ole vielä varmuutta. Onneksi Elly-Edith on muuten pysynyt terveenä ja jaksanut lypsää ihan mukiinmenevästi, maaliskuun mitassa oli maitoa vielä 24,8 kg, joten ehkä tästä nyt ei ihan katastrofi ole kehittymässä. Pysytään optimistisina!

25.4.2013
Niinpähän vain Elly-Edith tiinehtyi uudesta siemennyksestä ja nyt sen odotetaan poikivan Primesta 17.11.2013.

31.12.2013
Kylläpäs nyt vieläkin hymyilyttää, sillä saimme Elly-Edithiltä kauniin lehmävasikan Primesta! Elly-Edith itse on selvinnyt poikimisen ajasta kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lehmä on ollut hyvässä vedossa ja herunut hyvin, eka koelypsy joulukuun alkupuolella oli 40,1 kg ja nyt tätä kirjoitettaessa päivämaidot ovat noin 45 kg:ssa. Katsotaan lähteekö rouva Talvinäyttelyyn, ainakin varaeläimenä se sinne ilmoitetaan.

1.1.2015
Ihan uskomatonta, että Elly-Edithin sivun päivityksestä on tasan vuosi aikaa! Edellä mainittu Talvinäyttely käytiin (hyvällä menestyksellä) ja seuraavaan menoa suunnitellaan taas. Elly-Edith poiki näyttelyö ajatellen juuri sopivasti joulukuun alussa kolmannen kerran ja teki meille tooodella kookkaan lehmävasikan Perfectistä. Elly-Edith lypsää tätä kirjoitettaessa noin 46 kg, joten kaikki näyttäisi olevan kunnossa.
6.4.2015
Elly-Edith järjesti jymy-yllätyksen, kun se nosti luokitustaan 1.4. peräti 3 pistettä, aikaisempi tulos oli GP83 ja nyt AF-VG86!! Luulin ensin aprillipilaksi koko juttua, sillä Elly-Edithin luokitus oli ainoa, jota en sattunut näkemään, koska pistäydyin toimiston puolella laittamassa uudet kahvit tippumaan. Mutta olihan se tulos uskottava, kun AF-paperitulosteet tulivat illalla sähköpostiin! Viereisessä kuvassa Elly-Edith luokituksen jälkeen kuvattuna makuuosaston puolella.
25.12.2015
Elly-Edith teki sen verran tuotosparannusta, että ylitti All Stars -rajan, hieno homma. Valitettavasti vain poikiminen siirtyi ja maidot vähenivät sen verran, että jouduimme umpeuttamaan Elly-Edithin etuajassa. Rouva on kuitenkin tukevasti tiine ja odotetaan poikivan 29.2.2016 Jumperista.

20.5.2016
Tyttöhän sieltä tuli, korkeakinttuinen neiti Nelly-Edith Jumperista. Oli muuten Elly-Edithin viides tytär, kun mukaan lasketaan alkiosta syntynyt Joukolan Jelly-Edith ET (Reality). Elly-Edith on lähtenyt lypsämään todella hyvin koelypsyin 40,8 - 55,1 - 56,3 - 53,8 kg, mutta iloa himmentää se, että rouvalla on ollut poikimisesta lähtien järkyttävät haavaumat jokaisessa vetimessä. Haavat eivät ota parantuakseen, on kokeiltu Helosanit, tervasprayt, vaseliini- ja pihkavoiteet jne. Kun haavat havaittiin poikimisen jälkeen, ei tarvittu kummoisia ennustajan lahjoja osatakseen päätellä mitä näistä seuraa tosi helposti: utareterveysongelmia. Ei niitä kauaa tarvinnut odotellakaan, sillä nyt molemmissa etuneljänneksissä (joissa pahimmat haavat ovat) on dysgalactia. Maitoa lehmästä edelleen irtoaa tuo 50-60 kg, joten lääkitsemistä joutuu nyt tosissaan harkitsemaan puolelta jos toiselta. Toistaiseksi mennään ilman hoitoja, mutta katsotaan kun lypsykausi etenee. Toivottavasti tämä ei nyt johda lehmän poistoon...