SHADY WALNUT GOLD-MORIA ET-AF-EX90, FIN-EX91, s. 15.3.2013
takakorkeus 144 cm
isä: Mapleburn Remington ET
emä: Shady Walnut Moria EX92-6E
emänisä: Forever Schoon Mm Cornelius
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
22.06.2015 8935 - 3,51 - 3,46 S (Des Chamois Jonttu ET)
15.06.2016 8577 - 3,56 - 3,56 L (Lessard Jumper) Joukolan Nice-Moria
03.08.2017 9546 - 3,64 - 3,52 L (Burdette) Joukolan Oh'Moria
16.07.2018 10141 - 3,78 - 3,61 S (Predator) Joukolan Boy-Moria, mty eloon
04.03.2020 13111 - 3,71 - 3,33 S (Joukolan Z-Ombie ET)
19.10.2021 L (Brenaco-Red) Joukolan Daisy-Moria
28.12..2015
Tässä on sitten mieleinen lehmä! Gold-Moria on syntynyt Shady Walnutin tilalta ostetusta alkiosta Moria x Remington. Gold-Moria on ollut ihan pikkuvasikasta asti jotenkin erityisen miellyttävä ja rakenteeltaan todella tyylikäs ja se on muutenkin saanut erityishuomiota osakseen. Gold-Moria on ehtinyt käydä jo useammassa näyttelyssä ja ollut joka kerta osallistuessaan joko luokkavoittaja tai ihan kärjen tuntumassa. Gold-Morian ensimmäinen poikiminen siirtyi hieman, sillä sen odotettiin poikivan sex Rockstarista, mutta olikin luonut tiineytensä. Kun vasikkaa ei alkanut määräpäivänä kuulua, piti tehdä tarkempi tutkimus, jonka mukaan hieho oli kyllä tiine, mutta poikii pari kuukautta suunniteltua myöhemmin. Onneksi tiineitten hiehojen ryhmässä ollut sonni Des Chamois Jonttu ET oli ollut tarkkana poikana ja saanut Gold-Morian nopeasti uudelleen kantavaksi.

Gold-Moria on lypsänyt oikein hyvin eikä esimerkiksi heinäkuun lopun Viljotar-näyttelyyn tehty reissu pudottanut maitoja ollenkaan. Koelypsyt ovat tähän mennessä olleet 31,0 - 34,2 - 33,1 - 33,4 - 32,4 - 35,6 - 31,1 - 31,5 - 28,3 - 31,7 - 28,5 - 28,1 kg, keskisolut siinä 40 paikkeilla. Gold-Moria on tietenkin myös tosi kiltti ja nopealypsyinen.

Rakenteeltaan Gold-Moria on ensikoista ehdottomasti paras, mistä kertoo se, että Yves luokitti Gold-Morian heti ekalla kerralla suoraan AF-GP84, mikä on ihan historiallista meidän karjassa. Lisää herkkua saatiin, kun lokakuun luokituskierroksella Chantal nosti luokitusta vielä pisteellä ja nyt Gold-Moria on AF-VG85 jo ensikkona! Tämä se vasta ainutlaatuista onkin meidän karjassa!

Olemme hyvillä mielin myös siitä, että Gold-Moria napsahti kertayrityksellä tiineeksi ja nyt hänen odotetaan poikivan sex Jumperista 13.6.2016. Tämän tiineyden on syytä kestää loppuun asti, sillä sonnia ei ole nyt paikkaamassa varhaisluomisia.
Vasemmalla kuva Gold-Moriasta takaa 3.8.2015 luokituspäivänä. Oikeanpuoleisessa kuvassa vieraanamme ollut Gold-Morian kasvattaja Wayne Bertrand ohjeistaa kuinka lehmä pitää asetella kuvaa varten. Wayne on seurannut Gold-Morian kehittymistä tarkkaan ja nyt käynnillään halusi ottaa kasvatistaan kuvan itselleen. Valitettavasti syksyinen ilta alkoi jo hämärtyä ja jouduimme tyytymään tällaiseen kuvauspaikkaan. Kiitokset Waynelle hienosta eläimestä!
20.5.2016
No hupsista, miten voi olla mahdollista, että tänne kotisivuille on jäänyt hehkuttamatta, että Gold-Moria oli TALVINÄYTTELYN GRAND CHAMPION! Oli se uskomaton juttu, sillä eipä kovin usein ole ensikkolehmää valittu rodun championiksi, mutta nyt sellainen tapahtui Gold-Morian kohdalla. Marielien tilan isäntä esitti Gold-Morian sekä luokassa että championkehässä ja kyllä ammattitaidolla homma hoitui. Olimme todella onnellisia tästä upeasta voitosta ja ehkä kaikkein eniten Waynen vuoksi, sillä tämä oli tärkeä juttu hänen kasvattajaurallaan. Onnittelut ja kiitokset vielä tätäkin kautta koko Shady Walnutin porukalle!

Sitten niihin arkisempiin asioihin; Gold-Moria teki mainion ensikkokauden kolkutellen yhdeksän tonnin rajaa. Tämä on hyvä saavutus kun huomioi rasittavat näyttelyreissut, joille normaalisti jää aina useampi kilo tuotoksesta. Nyt tätä kirjoitettaessa Gold-Moria on ummessa ja latautuu laitumella tulevaan toiseen poikimiseensa. Jos kaikki sujuu onnellisten tähtien alla, niin Gold-Moria lähtee kanssamme Ammujaisiin heinäkuussa.

19.6.2016
Nyt ollaan niin suut messingillä että - Gold-Moria pyöräytti meille lehmävasikan Jumperista ja kaikki muukin meni poikimisessa nappiin! Voi että miten mukavaa, että saadaan tämä suku jatkumaan! Rouva näyttää rakenteellisesti oikein hyvältä ja jos tarkasti katsoo, niin saattaapa olla hieman kasvanut korkeuttakin. Ensimmäisten päivien maitomäärät ovat olleet kohtuullisia, mutta nousujohteisia. Ammujaiset on seuraavana tähtäimessä ja täällä on sormet ja varpaat ristissä, että Gold-Moria pysyisi terveenä sekä näyttelyä että tulevaa lypsykautta ajatellen.
Tässäpä kuva Ammujaisten Ayrshire Championista!! Näyttely-reissun kruunasi Lillin showman-shipvoitto Gold-Morian kanssa!

31.8.2017
Gold-Morian toinen lypsykausi ei sitten lopulta mennytkään ihan niin hyvin kuin toivottiin ja kaiken lisäksi poikiminenkin siiryrtyi. Mutta nyt kun kolmas poikiminen meni onnistuneesti ja saimme ihanan lehmävasikan Burdetesta niin ikävät jutut on unohdettu. Gold-Moria näyttää upealta ja on lähtenyt lypsämään erinomaisesti. Tämän positiivisen vireen olisi suotavaa jatkua lypsykauden loppuun asti.
27.3.2019
Gold-Morian neljäs poikiminen ei ollut ihan nappisuoritus, sillä ensinnäkin pettymykseksemme tuli sonnivasikka ja toisekseen Gold-Morialle jäi jälkeiset. Tämän seurauksena jouduttiin kohtutulehdusta hoitamaan useaan otteeseen ja kylmä hiki selässä on vain lisääntynyt sitä mukaa kun lypsykausi etenee EIKÄ LEHMÄ OLE VIELÄKÄÄN TIINE. Eläinlääkärin mukaan Gold-Morian kohtutulehdus tuli kuntoon ja saimme siemennysluvan, jonka jälkeen on sitten siemenneltykin jokunen kerta. Nyt viimeisimmällä kerralla lehmä kuskattiin sonnille ja jäätiin odottamaan ihmettä. Parin viikon päästä sitten nähdään tärppäsikö vieläkään. Gold-Morian lypsykausi on muutoin sujunut mallikkaasti ja maitoa on kertynyt 251 päivässä 8909 kg keskisoluin 27, joten jos kaikki menee hyvin, niin tuotoskausi saattaa olla edellistä parempi. Mutta jos suoraan sanotaan, niin se ei kyllä kiinnosta tässä kohtaa tippaakaan, kunhan vain saisimme Gold-Morian uudestaan tiineeksi!
Tähän loppuun vielä jotain oikein positiivista: Chantal luokitti Gold-Morian AF-VG88 viime lokakuun kierroksella. Hienoa!

24.5.2019
Voi voi, huonosti menee. Gold-Moria sai jo 305 pv täyteen, mutta ei ole vie-lä-kään tiine. Nyt on tehty taas uudet hoidot ja pistetty koko setti, sen jälkeen kiimaan tultuaan Gold-Moria sai olla sonnin hyvässä hoidossa kaksi lypsynväliä. Eipä tässä nyt muuta voi kuin toivoa ihmettä.

26.7.2019
Kylläkylläkyllä! Se ihme tapahtui ja sonnipoika Joukolan Z-Ombie ET sai Gold-Morian kantavaksi, tiineys on nyt tarkistettu jo kahteen kertaan! Gold-Moria "päästettiin" umpeen melko pian sen jälkeen kun tiineys oli todettu, joten nyt on odotettavissa jäätävän pitkä umpikausi. Toivotaan, että lopputulos on sen arvoinen. Odotetaan poikivan Z-Ombiesta (Reality x Poker) 25.2.2020.

13.4.2020
Juuri nyt tuntuu siltä, että kyllä vaan kannatti pitää Gold-Moria karjassa, vaikka umpikausi oli piiiitkä. Gold-Moria hoiti poikimisensa rutiinilla ja on ollut täysin terve sen jälkeen, ainoastaan jälkeiset jäivät, mutta nekään eivät yleisvointia haitanneet. Voivat tietysti enteillä uutta tiineytysmaratonia, mutta murehditaan sitä sitten. Sonnipojanhan se Gold-Moria pukkasi, mutta sekään ei haittaa, kun lehmä itse on voimissaan. Gold-Moria onkin palkinnut lujan uskomme häneen ja on herunut uusiin ennätyksiinsä, koelypsyt ovat olleet 30,5 - 50,5 - 56,7 kg ja solut ainoassa näytteessä vain 7. Viimeisimmän koelypsyn jälkeen rouva on päästellyt parhaana päivänä tasan 60 kg, joten hyvin menee, mutta menköön, yritämme pitää rouvan terveenä ja saada taas uudestaan kantavaksi.
Yllä olevassa kuvassa Gold-Moria nautiskelee kevätauringosta huhtikuussa 2020. On ihan näppärän näköinen 5 x poikinut lehmä!

8.3.2021
Nyt on hyviä uutisia! Ensinnäkin Gold-Moria ON TIINE! Pakko oli jo vaihtaa rotua, mutta sitten saatiin rouva uudelleen kantavaksi. Gold-Morian odotetaan poikivan Brenacosta 18.10.2021, jonkun aikaa siis saadaan odotella... Se toinen hyvä uutinen on se, että Gold-Moriasta tuli EXCELLENTTI syyskuun luokituskierroksella!!! Ihanaamahtavaa!

Gold-Moriaa on kuvattu muutamaan otteeseen, vaikka Hänen Korkeutensa on kyllä aika haastava tapaus saada esiintymään kuvissa siten kuin taluttaja (tai kuvaaja) haluaisi. Jonkinlaisia otoksia kuitenkin saatiin, näistä alla yksi alkukesän kuvista. Gold-Moria on siinä 55-60 kg maidossa. Tämä kuva on otettu samalla kun kuvasimme Ayrshire Virtual Shown kuvia, jonka - bytheway - GRAND CHAMPION oli Gold-Moria!! Paljon hyvää siis mahtunut tähän Gold-Morian viidenteen kauteen. Nyt pidetään peukut pystyssä, että rouva saadaan onnellisesti vietyä seuraavalle kaudelle.