JOUKOLAN HEVI-LISA-AF-G77 s. 14.5.2010
takakorkeus 148 cm
isä: Kellcrest Lucas ET
emä: Joukolan Yanni-Lisa-AF-GP81
emänisä: Mischief
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
12.09.2012 S (Landscape x P.Edna ET) Joukolan Landscape Jamboree ET
20.1.2013
Hevi-Lisa kantoi Palmyra Dame Edna ET x Landscape alkiota ja melkoisella työllä ja tuskalla se saattoi maailmaan kookkaan sonnipojan. Ihmeesti Hevi-Lisa vain selvisi poikimisestaan, samoin vasikka oli heti alusta alkaen ihan reipasta poikaa. Hevi-Lisa on lähes Herkun kopio, yhtä valkoinen, yhtä korkea ja yhtä nopealypsyinen ja kiltti. Hevi-Lisa on lypsänyt selvästi parhaiten lucaslaisista, koelypsyt ovat olleet 35,9 - 34,4 - 32,7 - 34,0 kg. Yhtä miellyttävä lehmä kuin Herkku ja aina on mukavaa saada rouva asemalle lypsettäväksi. Hevi-Lisa on kertaalleen siemennetty, mutta tiineydestä ei ole tietoa.

31.3.2013
Hevi-Lisan kanssa on mennyt hyvin. Sen eka luokitustulos helmikuussa oli ihan mukava AF-G77 ja rouva on jaksanut lypsää hyvin, sillä sen kaikki 6 ensimmäistä koelypsyä ovat olleet yli 30 kg ja siitä huolimatta se jaksoi tiinehtyä ekasta siemennyksestä.
Odotetaan poikivan Napierista 4.10.2013.

25.4.2013
Tätä on tosi ikävä kirjoittaa, mutta menetimme Hevi-Lisan ihan käsittämättömän syyn takia. Se oli eräänä yönä mennyt makuuosastoon nukkumaan jalat ylämäkeen päin eikä ollut päässyt ylös ja vainaahan sieltä aamulla löytyi. Ilmeisesti lehmä on kuin koppakuoriainen, että se ei pääse ylös tuollaisesta asennosta. Vasta kun Hevi-Lisa oli heittänyt henkensä muistimme, että tuota samaa se teki monta kertaa vastapoikineena ensikkona. Jostain syystä Hevi-Lisa ei aluksi tahtonut ollenkaan tajuta miten päin viettävässä rinteessä maataan ja jouduimme auttamaan sen aluksi päivitäin jalkeille. Sitten yhtäkkiä jokin lamppu syttyi ja Hevi-Lisa alkoi käyttäytyä kuten muutkin lehmät. Kunnes nyt sitten viimeiseksi jääneenä yönään. Tämän lehmän menetys riepoo tosissaan jo ihan siksikin, että Hevi-Lisa lypsi tosi kivasti. Elinikäistuotokseksi tuli 6966 kg 223 pvltä.