JOUKOLAN DAS.IDALES ET-AF-GP84 s. 6.3.2011
takakorkeus 143 cm
Idales 1 x poikineena.
isä: Poker
emä: Maple-Dell Herman Dasales EX90
emänisä: Visserdale Herman
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
07.06.2013 7626 - 4,69 - 3,78 L (Terrace Bank Free Beer) Joukolan Das.Kipales
02.06.2014 8549 - 4,60 - 3,68 L (Simbad) Joukolan Das.Letkis
26.06.2015 8657 - 4,97 - 3,74 L (Jumper) Joukolan Das.Majlis
01.09.2016 8345 - 4,97 - 3,76 S (Orraryd)
18.08.2017 S (Ristourn)
9.10.2013
Idales on syntynyt Kanadassa asustavan kimppalehmämme Dasalesin Poker-alkiosta ja kieltämättä mielenkiinnolla odottelimme minkälainen lehmä hänestä kehittyy. No oikein mukavahan sieltä saatiin ja kaupan päälle ekasta poikimisesta tyttönen Free Beeristä. Dasales-perhe on siis lupaavassa alussa. Idales oli hiehona Talvinäyttelyssä ja sitä perua lienee kesy luonne ja hyvä käytös, joten lypsyllä ei ole ollut pienintäkään ongelmaa, lehmä on tosi miellyttävä lypsettävä, nopealypsyinen ja utare erittäin lypsäjäystävällinen.
Kesän luokituskierroksella Yves antoi Idalesille oikein hyvät pisteet eli AF-GP80. Tämä kuuluu samaan sarjaan kuin kaverinsa InaMarie, näiden molempien kohdalla Yves totesi, että "she is just a baby", Idales vaatii vielä aikaa kehittyäkseen, vaikka nätti tyttö on jo nytkin. Hassua miten samanlaisia Idales ja InaMarie ovat, ne ovat tehneet kaiken samoihin aikoihin, poikivat muutaman päivän välein, olivat kiimassa peräjälkeen ja kumpikin tiinehtyi kerrasta samoihin aikoihin. Ne ovat muutenkin aika samannäköisiä utareeltaan ja aina välillä lypsyasemalla joutuu miettimään kumpi tässä nyt on lypsettävänä. Tosi kivoja ensikoita kumpikin, vaikka en panisi pahakseni vaikka olisivat hitusen isompia.
Idales siis tiinehtyi kerrasta ja odotetaan poikivan Simbadista 26.5.2013.

2.1.2015
Idales-ressukalla oli melkoisen vaikea poikiminen tai ainakin vasikka oli syntyessään iso. Idales oli poikinut yksin yöllä ja periaatteessa sekä äiti että tytär olivat ihan reippaina aamulla, mutta ison vasikan pukertaminen oli vioittanut Idalesin lantiosta yhtä jos toista. Idalesin jalat olivat ihan spagettia kuukauden verran, tosi kiverän näköiset ja venksottivat kävellessä sivulta toiselle. Kuin ihmeen kaupalla, lehmä siitä pikkuhiljaa kuntoutui ja jäntevöityi, kunnes yhtenä päivänä huomasin, että Idaleshan on ihan entisellään, jalkojen kiveryys hävinnyt ja liikkuminenkin suorastaan sporttista. Eipä olisi lehmän toipilasaikana tullut mieleen, että Idales voisi vielä samalla lypsykaudella nostaa luokitustaan, mutta niinpä vain syksyn kierroksella Yves nosti pisteet AF-GP82:een!
Kova poikiminen ehkä osittain vaikutti siihen, että Idales ei lähtenyt herumaan yhtä kovasti kuin monet kanssasisaristaan, mutta paras koelypsy on sentään ollut 38,2 kg ja keskisolut vain 29. Kaikkein suurin ihme oli kuitenkin se, että Idales tuli kerrasta tiineeksi ja vieläpä seksatusta. Idalesin odotetaan poikivan sex Jumperista 20.6.2015.
Pitää vielä mainita, että tytär Letkis on alusta asti ollut sellainen silmään tarttuva kaunokainen ja Lilli onkin koulutellut Letkistä niin ahkerasti, että nyt ollaan sitten menossa Talvinäyttelyyn.
Idales 2 x poikineena syyskuussa 2014.
26.12.2015
Seksattu Jumper toimi Idalesin kohdalla täydellisesti, saimme lehmävasikan ja poikiminen kävi hyvin helposti. Ei siis samanlaista vaikeaa poikimista kuin viime kerralla. Ihan hirmuisesti Idales ei tälläkään kaudella ole lypsänyt, mutta kuitenkin selvästi paremmin kuin kakkoskaudella parhaan koelypsyn ollessa 40,6 kg.
Tiinehtymisen kanssa on nyt ollut pientä ongelmaa. Idales siemennettiin kertaalleen syyskuussa ja todettiin maitonäytteellä kantavaksi. Myöhemmin se kuitenkin oli selvästi kiimassa ja siemennettiin. Sen jälkeen on ollut hiljaista ja pitäisi ottaa työn alle tiineystilanteen selvittäminen, jotain epämääräistä lehmässä nyt on. Hieman huolestuttaa, jos poikiminen alkaa siirtyä kovin pitkälle.

1.1.2016
No nyt on Idales sekä kopastu että testattu maitonäytteestä ja tiine on tuosta jälkimmäisestä siemennyksestä. Harmittaa, että näistä tiineeksi todetuista on turhan moni (4-5 kpl) tullut myöhemmin uudestaan kiimaan. Onneksi Idaleskin tiinehtyi toistamiseen yhdestä siemennyksestä. Nyt olisi toivottavaa, että varhais- tai myöhäisluomisia ei enää tulis ja jos kaikki menee hyvin, niin Idalesin odotetaan poikivan Orrarydistä 27.8.2016.

20.5.2017
Idalesin neljäs kausi on lähes kopio aikaisemmista ainakin mitä tuotokseen tulee ja solutkin ovat olleet samalla tosi alhaisella tasolla. Onneksi tiinehtyminen onnistui tällä kertaa kerrasta ja Idales aikaistaakin poikimistaan jokusella viikolla. Odotetaan poikivan Ristournista 11.8.2017.