D'ALBANEL ISO-MYLLA ET-AF-G78 s. 26.4.2011
takakorkeus 143 cm
isä: Palmyra Tri-Star Reality
emä: Marilie Copper Mylla VG87
emänisä: Birghdale Copper
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
28.06.2013 10095 - 3,82 - 3,12 S (Kurhilan Bur Ivery)
17.06.2014 12332 - 4,38 - 3,03 S (Warmer) Joukolan Lordi-Mylla
20.06.2015 11446 - 4,10 - 3,08 L (Dreamer) Joukolan Mylla
06.06.2016 12456 - 3,78 - 2,96 L (Pokerstars) Joukolan Nuga-Mylla
09.07.2017 S (Rubicom)
Tässäpä sellainen maitokone, että oksat pois! Iso-Mylla selvitti poikimisen kevyesti ja alkoi lypsää heti ensimmäisistä kerroista lähtien kuin olisi jo vanhempi lehmä. Siinä vaiheessa kun 40 kg päivämaito ylittyi ensimmäistä kertaa, oltiin jo intoa täynnä, mutta kun ensikkomme jatkoi herumista edelleen ja päästeli toisessa koelypsyssä yli 45 kg, alkoikin olla jo kylmä rinki puserossa, että tästä ei hyvä seuraa. Hienosti on kuitenkin alku mennyt ja ekat koelypsyt ovat olleet 38,0 - 45,2 - 40,2 kg ja keskisolut 27. Siemennetty on kertaalleen, mutta tiineys olisi kyllä jo yllätys.

13.10.2013
Melkein pääsimme sanomaan, että itku pitkästä ilosta, mutta ei ehkä sittenkään. Aika tavalla kyllä pelästytti, kun Tornion huutokauppareissun aikana Iso-Myllaan oli iskenyt ankara kolitulehdus ja seuraavana aamuna lehmä löytyi kylmänä makaamassa sementillä - eikä päässyt enää ylös. Onneksi tällä kertaa lääkitys ja letkutus auttoivat ja maitotykkimme palasi elävien kirjoihin. Tätä kirjoitettaessa Iso-Mylla on kuntoutunut päällisin puolin täysin ennalleen, mutta tulehtunut takaneljännes jäi soluttamaan sen verran paljon, että jätettäneen 3-vetimiseksi. Maitomäärät tietysti romahtivat eikä parina pahimpana tautipäivänä maitoa saatu koko lehmästä desilitraa enempää, joten siihen nähden on uskomaton juttu, että lokakuun mitassa Iso-Mylla tiristeli 3 pytystä 29,7 kg. Kyllä tällä lehmällä tosiaan on maidonantikykyjä, kunhan nyt pysyisi terveena jatkossa.
Syyskuun kierroksella Yves luokitti Iso-Myllan ihan kelpo ensikkotuloksella AF-G78, eniten parannusta vaativa kohta lehmässä oli eturunko.
Todella iloisia olimme myös, kun Iso-Mylla ultrattiin taudista huolimatta kantavaksi tuosta alussa mainitusta ekasta siemennyksestä. Odotetaan poikivan Warnerista 17.6.2014.

2.1.2015
Eihän tätä lehmää voi kuin hämmästellä mitä tulee tuotospuoleen. Iso-Mylla pääsi yli kymppitonnin ekalla 305 pv kaudellaan huolimatta siitä, että kävi kolin myötä tuonelan portilla. Kolin jälkeen Iso-Mylla lypsi pari koelypsyä 29 kg:n päälle, mutta herui sitten uudestaan reiluun kolmeenkymppiin. Koko lypsykauden huonoin mitta oli viimeinen 25,3 kg. Tuotoskauden keskisolutkin vain 24, kun kolineljännes jäi pois käytöstä loppukaudeksi.
Toinen poikiminen meni hyvin, mutta taas sonnivasikka. Harmitti sen verran, että päätettiin jättää warnerilainen poika kasvamaan itselle. Sonni näyttää hyvältä ja olisi toiveissa saaa sitä kautta Iso-Myllan maitogeenejä eteenpäin. Tämä kausi näyttää menevän jälleen kolmipyttyisenä. Tällä kertaa vasen etuneljännes jätettiin umpeen, koska siinä oli pientä vikaa jo poikiessa. Ihme ja kumma, sen sijaan viime kauden kolineljännes tuottaa maitoa siinä kuin muutkin. Iso-Mylla on taas tekemässä hyvää kautta, sillä koelypsyt ovat olleet 53,7 - 51,7 - 47,4 - 43,3 - 40,8 - 40,8 kg ja keskisolut taas vain 26. Myös tiineytys-puolella kakkoskausi on kopio ensimmäisestä, sillä Iso-Mylla tuli huimasta herumisesta huolimatta jälleen yhdestä siemennyksestä kantavaksi ja odotetaan poikivan Dreamerista 17.6.2015.

25.12.2015
Hyvää ja huonoa kuuluu Iso-Myllalle. Hyvää se, että poikiminen meni hyvin ja tuli tyttövasikka. Huonoa se, että nopea heruminen katkesi vatsaongelmiin ja lopulta Iso-Myllalle jouduttiin tekemään juoksutusmahaoperaatio. Sen jälkeen kuuluukin onneksi taas hyvää. Iso-Mylla toipui nopeasti leikkauksesta ja herui loppujen lopuksi vielä parhaimmillaan 47,2 kg:oon. Lypsykäyrä kyllä jää alemmaksi kuin viime vuonna, mutta Iso-Mylla paikkaa tätä pitkämaitoisuudellaan. Vielä nyt joulun alla maitoa tuli mitassa yli 40 kg. Tuotoskautta on nyt takana 181 päivää ja maitoa koossa 7393 kg, joten ihan kelvollinen lypsykausi ehtinee tästä kolmannestakin tulla. Sairastelustaan huolimatta Iso-Mylla tiinehtyi jälleen yhdestä siemennyksestä, odotetaan poikivan 5.6.2016 Pokerstarsista.
20.5.2016
Iso-Mylla yllätti taas tekemällä mainion tuotoskauden, yli 11 tn, potemisesta huolimatta. Nyt rouva on tiineenä umpilaitumella ja meneillään on veikkauskisa siitä mikä vastoinkäyminen seuraavan poikimisen jälkeen on odotettavissa... Vai voisiko käydä niin hienosti, että nyt kun kaikki on jo nähty, niin voitaisiin alkaa pysyä terveenä. Tätä viime mainittua toivomme totisesti!

Viereisessä kuvassa Iso-Mylla
3 x poikineena. Mukava paketti, joten ei oikein pääse sanomaan, että "arpikin kaunistus on...".
7.6.2016
Neljäs poikiminen sujui eilispäivänä todella nopeasti ja salassa, sillä aamulypsyn jälkeen ei vielä arvattu, että iltapäivällä Iso-Myllan karsinaan olisi ilmestynyt pirteä lehmävasikka. Kaikki näytti oikein lupaavalta vielä illalla, sillä sekä äiti että tytär olivat erittäin pirtsakoita, mutta tänä aamuna tilanne hieman muuttui. Iso-Mylla otettiin normaalisti lypsylle asemalle ja koska kaikki näytti olevan kunnossa, niin päästettiin rouva pitkälle puolelle, jotta se pääsisi jaloittelemaan laitumelle. Banaani oli kuitenkin sitä mieltä, että porukkaan ei tarvitse tuppautua ja rusikoi Iso-Myllan ensi töikseen kioskien taakse käytävälle. Iso-Mylla ei päässyt ylös ennen kuin sai hilattua itsensä kynnyksen yli pihan puolelle, jossa oli pitävä alusta. Sieltä Iso-Mylla talutettiin karsinaan ja se näytti selvinneen yllättävän hyvin kolhuista. Iltapäivällä rouva ei kuitenkaan päässyt karsinassa ylös muuta kuin avustettuna, joten jouduimme soittamaan eläinlääkärin antamaan kalkkia ja kipulääkettä. Kalkinpuutos ei ollut vielä kovin paha, mutta lehmä oli viileä ja ilmeisesti jotain kuitenkin vaurioitui, koska Iso-Myllan ylösnousu on hankalaa. Great. Ja kiitos, Banaani. Ollaan tässä nyt kuitenkin toiveikkaalla mielellä, koska eläinlääkärin käynnin jälkeen Iso-Mylla jäi jalkeille ja näytti naamastaan pirteältä. Karsinahoitoa tuli nyt kuitenkin toistaiseksi, että alakerta saadaan toimimaan. Olisikohan se Iso-Myllan vastoinkäyminen nyt tässä vai vieläkö jatketaan veikkauskisaa..?

19.6.2016
Pakko kirjoittaa tänne väliaikatietona, että Iso-Myllan puolesta ollaan täällä ihan hermona, että onko niitä vastoinkäymisiä tiedossa, sillä lehmä on herunut ihan hirmuista vauhtia: yli 50 kg päivätuotoksissa mennään jo! Ei mulla muuta (pahinta peläten, parasta toivoen).

8.1.2017
Näin pitkälle on jo päästy ja Iso-Mylla sen kun porskuttaa terveenä ja tiineenä! Aika mukava tuotoskausi on näillä näkymin odotettavissa, sillä Iso-Myllalla oli joulukuun mitan jälkeen lypsettynä 215 pv:ssä 9349 kg. Lehmä on siis taas uudelleen tiine, vaikka siihen ihmeeseen vaadittiinkin kolme siemennystä. Odotetaan poikivan 7.7.2017 Rubicomista.

31.8.2017
Viides poikiminen meni Iso-Myllalta hyvin ja lehmä on pysynyt täysin terveenä, vaikka lähti taas lypsämään hurjaa tahtia heti poikimisenn jälkeen. Eka koelypsy oli jo heti 42,7 kg ja seuraavat 46,5 ja 55,7 kg. Toivottavasti saadaan taas uudestaan tiineeksi ja lisää tyttäriä, sillä eka lypsyyn tullut tytär Joukolan Mylla on herunut mukavasti ja on nopealypsyinen.

15.3.2018
Iso-Myllalle kuuluu hyvää, se on lypsänyt tähän mennessä (236 pv) jo 9734 kg ja tiinehtyi helponlaisesti, odotetaan poikivan Craftmanista 12.7.2018.