JOUKOLAN JULIETTA-AF-VG85, FIN-GP83, s. 20.12.2012
takakorkeus 153 cm
isä: Faucher Poker Erwin ET
emä:Joukolan Viennetta-AF-EX90-3E
emänisä:Margot Calimero
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
01.12.2014 6929 - 4,19 - 3,51 L (Oblique) Joukolan Liselotte
06.12.2015 8400 - 4,38 - 3,55 L (Burdette) Joukolan Marietta
09.12.2016 8212 - 4,34 - 3,65 S (Predator)
15.02.2018 8331 - 4,60 - 3,44 S (Gibbs)
01.02.2019 L (Burdette) Joukolan Robertta
13.5.2015
Julietta on niitä eläimiä, joihin on kiinnitetty huomiota tavallista enemmän heti syntymästä lähtien, onhan se ihanan Viennetan tytär. Rakenteellisesti Julietta ei taida olla aivan emänsä tasoa, tosin tyyliä löytyy varmaan enemmän, mutta lantio ja takautare ovat jääneet turhan kapeiksi. Luonteeltaan Julietta on aivan ihana, tämän lempeämpää ja helpompaa eläintä saa hakea. Julietta on ollut Lillillä junnueläimenä hyvällä menestyksellä ja onhan se näyttelyssäkin pärjännyt hienosti. Yllä oleva kuva on tämän vuoden AWS:stä, jossa Julietta oli ensikkoluokan kakkonen.
Julietta oli hiehona siemennetty sex Obliquelta ja niinhän sieltä tuli tilattu tyttönen, Joukolan Liselotte. Todella mukavaa, että Viennetan suku jatkuu tätä kautta. Liselotten tulevaisuudesta emme vielä tiedä, mutta lypsytyyppiä siitä löytyy ja näyttääpä olevan myös ikätovereitaan hieman korkeampi.
Julietta on lypsellyt kuten emänsä, ei mitään ihmeitä ainakaan näin ensikkona, parhaat koelypsyt päälle 26 kg, pitoisuudet hyvät, ei soluja.
Julietta saatiin kerrasta tiineeksi ja sen odotetaan poikivan 3.12.2015 sex Burdetesta.

26.12.2015
Lempilehmämme Julietta poiki omin nokkineen terhakan tytön Burdetesta, jonka kehittymistä odotamme yhtä suurella mielenkiinnolla kuin Julietan aikanaan. Lypsykausi on lähtenyt käyntiin terveenä, mutta mitään superparannuksia tuotokseen tuskin on tulossa, vaikka ensimmäinen koelypsy olikin heti 30,1 kg. Rakenteen puolesta ei ole moittimista, mutta onhan tämä kieltämättä edelleen vähän kapoinen takaa katsottuna, takautaretta myöten. Muu osasto on kyllä hienosti paketissa. Ja se luustonlaatu...

21.5.2016
Juliettan lypsykausi on mennyt tasaisen hyvin ja maitoakin on tullut paremmin kuin ensikkokaudella, vaikka mistään huipputuotoksista ei vielä puhuta. Koelypsyt ovat olleet 30,1 - 35,8 - 35,8 - 36,5 - 35,0 - 34,5 - 34,7 - 32,9 - 30,2 - 29,7 kg, keskisolut 39. Tiineyttämiseen tarvittiin kaksi siemennystä, mutta nyt Julietta on todettu kantavaksi ja odotetaan poikivan 1.12.2016 Predatorista.

2.5.2017
Päivitykset laahaa koko ajan niin paljon perässä, että Julietallakin on kolmoskausi jo puolessa välissä. On kai se pakko myöntää, että tämä ei ole mikään maitokone, vaikka ainakin herumisten perusteella voisi taas odotella edellistä parempaa tuotoskautta. Koelypsyt ovat olleet 36,6 - 40,8 - 43,9 - 38,5 - 36,9 - 37,0 - 31,7 - 32,9 - 28,1 kg ja solut matalat 23, 21, 16, ja 26. Se on kyllä huolestuttava juttu, että Juliettaa on siemennetty jo neljä kertaa eikä vieläkään ole tiineydestä tietoa. Alkaa kohta harmittaa toden teolla, kun ei tuo maitotuotoskaan ole sitä terävintä kärkeä. Siis eniten harmittaa se, ettei näiden lempparieläinten kohdalla pysty ajattelemaan taloudellisella järjellä, vaan kärsitään sitten aikanaan se venynyt poikimaväli ja loppukauden alhaiset maitomäärät. No, kunhan nyt päästäisiin ensin sinne asti, että lehmä on tiine.
Alla Frank Robinsonin ottama kuva Julietasta kaksi kertaa poikineena. Kuvattu heinäkuussa 2016.
Julietta kuvattuna 3 x poikineena tammikuussa 2017 Ayrshire Winter Showssa, jossa se sijoittui luokassaan toiseksi.
31.8.2017
Julietan tiineyttämisessä tahtoi jo väsy iskeä, viisi kertaa piti siementää ennen kuin tärppäsi. Nyt Julietan odotetaan poikivan Gibbsistä 9.2.2018. Eihän tässä muuten mitään, mutta kun tältä meinaa maidot loppua ja helmikuuhun on niiiiiin pitkä aika. Näitä lehmppareita ei jotenkin pysty teuraaksikaan laittamaan, joten sinnitellään, sinnitellään. Mitään taloudellista järkeä tässä ei kyllä ole...

15.3.2018
Pitääpä nyt kertoa mitä Julietan kanssa kävi. Olin sen eräänä kirkkaana hetkenä ilmoittanut teuraaksi ja teuraskuski oli jo soittanut olevansa puolen tunnin kuluttua pihassa, mutta kun irrotin Julietalta kaulapannan ja kiimatunnistimen sekä kiinnitin pitkään pussissa olleen korvamerkin repaleiseen korvaan lehmän vain seisoessa lempeästi paikallaan, niin alkoi tulla kauhea tunne, että en pysty tätä lehmää laittamaan autoon... Soitin hätääntyneen puhelun kaverille ja kysyin että mitämitämitä ihmettä teen. No neuvo oli, että "älä sitten laita teuraaksi". Huh mikä helpotuksen tunne tuli ja niinpä Julietta sai jäädä meille ja pääsi siltä seisomalta hiehopihaton umpiosastoon. Oliko tässä järkeä - todennäköisesti ei, mutta nyt tämä on sitten poikinut jo neljännen kerran ja onhan Julietta upean näköinen ja niin kiva lypsettävä, ettei mitään valittamista. Kunpa vain maitoa tulisi enemmän. Nyt on kyllä tiukka päätös, että jos tiinehtyminen takkuaa ja poikiminen taas siirtyy, niin sitten koittaa lähtö. Melko varmasti.

27.3.2019
Juuei koittanut lähtö vielä Julietalle. Sepä yllätti kaikki ja tiinehtyi vaihteeksi kerrasta! Päätimme yrittää Burdetella uudestaan, koska toiveissa oli saada täyssisko Marietalle, joka on supermiellyttävä tapaus. Ja katso, ihme tapahtui pienen Joukolan Robertan muodossa! Julietta poiki siis jo viidennen kerran ja oli kuullut toiveemme lehmävasikasta. Ainoa harmi, että Julietalle jäi jälkeiset, mikä on ollut karjassamme viime vuosina harvinaista. Saapa nähdä käykö nyt tällä kertaa niin, että tiineytys takkuaa "tarpeeksi" ja Julietta joutuu poistumaan muonavahvuudesta. Julietalla on kyllä muutakin vikaa, sillä on nimittäin takajalat alkaneet vaivata (lantiossa tai jossain vikaa). Tämä on näkynyt siinä, että liukastumisensa jälkeen se ei ole käynyt pariin vuoteen kunnolla kioskilla ja kun ei maitoa muutenkaan puske väkisellä, niin ilman väkirehuja ei sitäkään vähää. Nyt sattui helmikuulla jotakin sorkanleikkuussa, sillä sen jälkeen Julietta oli niin täysin jalaton, että sitä ei olisi saatu edes teuraaksi. Siitä seurasi karsinaa ja kummasti vaan lehmä päätti kuntouttaa itsensä ja alkoi jopa herua, kun sain kahdesti päivässä väkirehua appeen päälle. Kumma kyllä jalatkin paranivat ja tätä kirjoitettaessa Julietta taas mennä porskuttaa makuuosastossa muiden lehmien joukossa. Kioskilla käynnit on niin sattumanvaraisia, että annamme väkirehulisän aina lypsyasemalta poistumisen jälkeen. Julietan paras koelypsy on ollut 39,0 kg, mutta tuotosparannusta ei kannata odotella, solut olivat sentään hienosti vain 9 viime mitassa. Katsotaan vieläkö yritetään tiineytystä...