JOUKOLAN B.LAUSANNE-AF-G78 s. 4.5.2014
takakorkeus 142 cm
isä: Ronick Simbad
emä: Palmyra Dame Edna ET
emänisä: Des Chamois Poker ET
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
06.04.2016 7875 - 4,34 - 3,45 L (Jumper) Joukolan B.NotreDame
11.04.2017 L (Predator) Joukolan B.Orleena
20.5.2016
Lausanne on yksi Ednan viidestä tyttärestä ja kieltämättä mielenkiinnolla sen lehmääntymistä on odoteltu. Lausanne on korkeajalkainen ja utare napakka, mutta valitettavasti heti poikimisen jälkeen molemmissa takaneljänneksissä oli tulehdus, joka jouduttiin lääkitsemään. Ihan täydelliseen kuntoon ei lypsykalusto tullut, mutta tankkiin maito on sentään saatu hoitojen jälkeen. Simbad isänä ei välttämättä antanut edes odottaa superhyvää utareterveyttä - ei tosin hyvää lypsettävyyttäkään, mutta tässä asiassa Edna näyttää olevan periyttäjänä omaa tasoaan. Kaikki sen tyttäret ovat olleet todella nopealypsyisiä ja niin myös tämä simbadilainen Lausannekin. Koelypsytkin ovat olleet asialliset 31,1 - 31,6 kg, mutta solut valitettavasti 291. Kunpa nyt vain terveyttä riittäisi, niin tässä olisi oikein kehityskelpoinen yksilö.

19.4.2017
Lausanne on mukava lehmä ja oltiin tosi iloisia toisella poikimisella syntyneestä predatorilaisesta lehmävasikasta. Lausanne on lähtenyt toiselle kaudelle täysin terveenä ja rakenteeltaan moitteettomana, uskomme, että eiköhän maitoakin rupea tulemaan.

20.5.2017
Huoh, valitettavan lyhyen aikaa kesti Lausannen utareterveyttä, joten kun oikeaan etuneljännekseen tullut basilisko ei tuntunut hellittävän otettaan, päätettiin laittaa suosiolla Lausanne teuraaksi. Sen verran huono hakemus jatkoon oli jo ensikkokaudellakin ollut tulehdus, joka johti kolmipyttyisyyteen. Tosi kiva lehmä olisi muuten ollut, mutta mutta, jos ei maitoa saada meijeriin asti, niin ei paljon jää vaihtoehtoja.