JOUKOLAN B. NELLINORA-AF-VG85, s. 8.3.2016 , FIN-GP83
takakorkeus 140 cm
Joukolan Nellinora 3 x poikineena syyskuussa 2020.
isä: Genial Situation
emä: Joukolan B.Leonora
emänisä: Kamouraska Rockstar
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
25.03.2018 7715 - 4,46 - 3,68 S (Chelyote)
14.05.2019 9260 - 4,62 - 3,71 S (limousin)
26.06.2020 S (Predator)
26.5.2019
Nellinora on todella kiva rakenteeltaan, sellainen tasapainoinen pikkusievä lehmä. Valitettavasti se on mahdottoman arka luonteeltaan, vaikka se ei näy lypsyllä oikeastaan ollenkaan. Ensikkona tosin jouduttiin ensimmäisellä lypsyllä turvautumaan naruvirityksiin, sillä lehmä oli täysin paniikissa. Nopeasti se siitä kuitenkin oppi lypsäjän tavoille eikä sen jälkeen ole ollut mitään moitittavaa. Sellainen luonteenpiirre tällä kyllä on, että poikimisen jälkeen Nellinoraa on syytä varoa, rouva sekoaa täysin. Ensikkona se teloi vasikkansa hengiltä, sillä sitä ei lehmän uhkaavan käytöksen vuoksi saatu tarpeeksi nopeasti turvaan. Nyt toisen poikimisen jälkeen oltiin varauduttu jo hyvissä ajoin suunnitelmalla laittaa lehmä narulla kiinni ENNEN poikimista, mutta kuten arvata saattaa, niin Nellinora ehti poikia keskellä päivää omin nokkineen ennen kuin hoitohenkilökunta tajusi mitään. Onneksi vasikka sai hieman hellempää käsittelyä kuin viimeksi ja nyt potra limukkapoika odottaa iglussa ternikuskia. Heti kun vasikka on viety näkymättömiin, muuttuu Nellinoran käytös normaaliksi. Harmillisia tällaiset lehmät, mutta eihän tämä ihan harvinainen ominaisuus ole lehmillä.
Lypsikkinä Nellinora on nykyisin harmiton, maito virtaa nopeasti ja vetimet ovat sijoittuneet juuri niin kuin pitääkin. Ihme on, jos ei Nellinora vielä nosta luokitustaan, sen verran hyvältä se näyttää nyt kahdesti poikineena. Ensikkotuotos oli sellainen tavis parhaan koelypsyn oltua 30,2 kg. Viisi päivää toisen poikimisen jälkeen pidetyssä koelypsyssä maitoa tuli jo 32,1 kg eli enemmän kuin ensikkona kertaakaan, joten ollaan optimistisia ja uskotaan selvään tuotosparannukseen.

2.5.2020
Nellinora on edelleen nätti kuin mikä, ei suurensuuri, mutta kevytluustoinen ja tasapainoinen joka kohdasta. Jos rakennetta voi kuvata samoin kuin ensikkona, niin myös luonnetta. Helppo ja kiva lypsettävä, mutta mitään toimenpiteitä ei voi kuvitellakaan ilman erikoissuunnitelmia, sillä Nellinora sinkoilee pitkin seiniä ihan jo siemennystä varten pyydystettäessä, Onneksi tälläkään kertaa ei noihin siemennyspuuhiin tarvinnut talkooapua kuin kahdesti ja sitten oli pikkurouva tiineenä. Lypsykausi on mennyt hyvin, selkeä tuotosparannus ensikkokauteen, pitoisuudet kunnossa ja keskisolut vain 52. Ja tulihan se toivottu luokitustuloksen nousukin toisella kaudella eli nyt tulos on AF-GP82, ihan ansaitusti. Nellinoran odotetaan poikivan Predatorista 26.6.2020.

6.11.2020
Nellinoran kolmas poikiminen meni taas pykälää paremmin kuin edellisellä kerralla ja se jopa hoiti vasikkaansa. Lypsykausi on sujunut samantasoisesti kuin kakkoskausi ja on epätodennäköistä, että tuotos juurikaan paranisi. Onneksi tiinehtyminen onnistui yhdestä väärään aikaan siemennyksestä huolimatta niin hyvin, että nyt on pikkurouva tiineenä, ja odotetaan poikivan 6.7.2021 Blinkistä.