JOUKOLAN SALAISUUS-AF-G71 s. 06.03.2003
isä: Joukolan Panos (Heligo)
emä: Joukolan Opaali

emänisä: Joukolan Niilo (Etroni)
Joukolan Salaisuus ensikkona, takakorkeus 139 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
09.08.2005 9263 - 4,43 - 3,42 S (Pat Laro)
02.07.2006 L (R.Danesco) Joukolan Vip
Salaisuus on lähtenyt hyvin lypsämään, reilu 35 kg tulee päivässä. Samoja vikoja kuin Siestassakin eli luonne ja lypsynopeus kaipaisivat kohentamista. Jostain syystä kone pitää potkaista aina lypsyn lopussa pois. Utarerakenne ok, mutta ei silti mikään kukkanen. Korkeuttakin voisi olla enemmän.
Salaisuus kantoi hiehona alkiota, mutta valitettavasti sai varhaisluomisen, jonka jälkeen se oli siemennettävä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että ei haittaa vaikka vasikka olikin sonni.

Ensimmäinen 305 pv kausi jäi vajaaksi, koska poikiminen aikaistui vähän turhan paljon. Silti päästiin yli 9 tuhannen. Lypsykauden edetessä Salaisuus sai jonkin sortin herätyksen ja muutti täysin lypsykäyttäytymistään - enää ei tarvita potkurautaa ja lehmä toimii asemalla kuin ajatus. Umpeen laitettaessa oli vaikea muistaa, että Salaisuus oli aluksi tuollainen kuin edellä on kirjoitettu. Lypsykäyrän tasaisuudessakaan ei ollut valittamista, umpeenlaitto oli ennemminkin työlästä.

Kantava sonnista Rounion Danesco-AF-VG85 ja odotetaan poikivan 1.7.2006.

Toinen poikiminen takana ja Salaisuus on nopeasti herunut 40 kg:oon. Kaikki ok.

Salaisuus poistettiin maaliskuussa 2007, sillä se ei ollutkaan tiine kuten luultiin. Maidot alkoivat vähentyä ja lehmä muuttui entistä tiukkalypsyisemmäksi. Olisimme mielellämme kyllä Salaisuuden pitäneet, jos se vain olisi tullut kantavaksi normaalilla aikataululla.