JOUKOLAN UKIMIDO-AF-G73 s. 22.8.2005
isä: Copper
emä: Joukolan Paratiisi-AF-F70
emänisä: Jaakkolan Mitsubitsi
Ukimido ensikkona,
kuvattu elokuussa 2008
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
16.01.2008 9187 - 3,93 - 3,20 L (BBB) Rosayre Assi-Regan ET
22.03.2009 7535 - 3,92 - 3,32 S (Modem)
Ukimido järjesti meille todella iloisen yllätyksen tekemällä lehmävasikan kantamastaan alkiosta Rainbow's End Regan x BBB! Nyt meillä on kaksi täyssisarusta näistä alkioista, vau! Molemmat tytöt näyttävät todella hienoilta ja suorastaan "lämminverisiltä" pitkine raajoineen ja kapeine päineen ja kauloineen. Heh, näinköhän se näyttelyeläinten jalostus pääsi käyntiin...?

27.1.2008
Ukimidosta on vaikea tykätä, on se sen verran viurupää. Sillä on ollut vasikasta asti samat elkeet kuin emällään Paratiisilla (ja tunnustetaan - kuin myös emänemällään Eedenillä) eli arkuus ja kaikenlaisten asioiden ja käsittelyn säikkyminen. Eeden oli oikein kiltti huolimatta säpsyilystään, Paratiisi jo vähän ikävämpi, sillä se saattoi joskus potkaistakin, mutta tämä on kyllä yliveto ryntäillessään lypsyasemalla. Jostain kumman syystä Ukimido on kyllä ihan ok lypsettävä kunhan vain laittaa potkuraudan. Konetta se ei ole tipauttanut kertaakaan ja maito virtaa reippaasti. Niin ja maitoa näyttäisi myös tulevan. Ukimido on kyllä niin kookas, että jonkinlaista tuotosta on kyllä vara odottaa. Kaukaa katsoen Ukimido on ihan hyvännäköinen, utare on hyvin kiinnittynyt takaa, mutta luustonlaatu on turhan raskas ja lisävetimiä on ollut ihan liikaa. Niitä jouduttiin poistamaan ennen poikimista kun vasemman etuvetimen vieressä oli osittain kiinni kasvanut paksu lisävedin. Ihmeen hyvin kirurgia onnistui, sillä poistetun vetimen tynkä ei haittaa lypsyä ja takaa poistetut lisävetimet ovat vain muisto enää. Täytyy vielä odottaa utareen lopullista muotoutumista, että etukiinnitys näkyisi paremmin. Se ei ainakaan emällä Paratiisilla ollut paras mahdollinen, joten ei Ukimidoltakaan voi mahdottomia odottaa.

6.4.2008
Ukimido on muuttunut kovasti alkuvaikeuksien jälkeen. Kyllähän se edelleen on säikky, mutta lypsyssä ei ole mitään ongelmia. Maitoa tulee reippaanlaisesti, paras koelypsy 35,4 kg. Ukimidon utareen kiinitykset, keskiside ja utarekudos ovat hyvät, joten utareen voisi olettaa kestävän "kasassa" paremmin kuin emällään. Luokitustulos ihan kohtuullinen AF-G73 ja takakorkeus sopiva 143 cm.

24.8.2008
Huomasin yhtäkkiä, että Ukimidosta ei ole kotisivuilla ollenkaan kuvaa. Ei taida olla lehmä tarpeeksi linssilude, koska ei ole sattunut pellolla kuvattaessa eksymään kameran tielle. Nyt kuva löytyy, mutta sisällä otettu kun on, ei Ukimido ole siinä ihan parhaimmillaan.
Ukimido on lypsänyt tasaisen hyvin ja vasta seitsemäs koelypsy, elokuun alussa, meni alle 30 kg:n.

Ultrattiin tiineeksi ja nyt Ukimidon odotetaan poikivan Modemista 20.3.2009. Tosin ultrakuvan perusteella eläinlääkäri arveli, että lehmä saattaisi olla tiineenä jo edellisestä siemennyksestä. Tämä merkattiin kalenteriin muistiin, ettei tule ylläreitä.

29.3.2009
Ukimido poiki kuitenkin viimeisimmästä siemennyksestä ja teki jokseenkin järeän sonnipojan Modemista. Vasikka oli takaperin ja sen vetämisessä kahteen pekkaan oli vitsit vähissä. Kuin ihmeen kaupalla vasikka saatiin elävänä ulos ja emäkin jaksoi sitä alkaa hoitaa heti. Ukimido on päällisin puolin ollut muuten ok, mutta jotenkin se kärsi poikimisesta jälkeisten jäämisen lisäksi eikä ole alkanut lypsää juuri mitään. Täytynee vielä pyytää eläinlääkäri sitä katsomaan, kun ei kerran kotikonstit auta. Ei viitsisi tämän lehmän kanssa ihan helposti luovuttaa.

2.2.2010
Ukimido ei tosiaan kovin ihmeitä ole tällä kaudella lypsänyt, mutta jotenkin se vain on heruttanut itsensä tuonne 30 kg kieppeille, mutta mikä huvittavinta, vasta lähes vuosi poikimisestaan. Vähemmän hauskaa on sitten se, että Ukimido on viimeksi siemennetty muutama päivä sitten. Jokin vika tosiaan lehmässä on, kun ei edes tiinehdy, vaikka tuotos ei todellakaan ole ollut rasittamassa. Saattaa olla lähtölaskenta alkamassa.

3.4.2010
Selvisipä sitten syy Ukimidon tiinehtymättömyyteen. Eläinlääkäri totesi kohdun olevan täynnä kiinnikkeitä ja tuomio oli selvä: ei ikinä mahdollisuuksia tiinehtyä. Näin ratkesi Ukimidon kohtalo, teuraaksi heti kun maidot vähenevät. Huhtikuun mitassa maitoa tuli vielä 25,5 kg, joten vielä ei ole kiirettä poistaa.