JOUKOLAN ULGA-AF-G73 s. 7.2.2005
isä: Joukolan Rafla (Pardner)
emä: Helga psk

emänisä: Sorjosen Veikko psk
Ulga ensikkona sivusta ja takaa, takakorkeus 138 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
07.04.2007 S (alkiosta, isä Calimero) Rounion Ylppö ET
Joukolan Ulga on lapinlehmä Helgan viimeiseksi jäänyt vasikka. Helgalla oli pienoisia vaikeuksia tiinehtyä viimeisinä vuosinaan, joten kymmenettä poikimista varten vietiin se suosiolla suoraan ayrshiresonnille (Rafla on suvultaan Joukolan Eeden x Pardner). Helgan sekarotuinen lapsukainen ei ole koskaan ollut suurimpien tulevaisuuden lupauksien listalla, joten sen elämäntehtäväksi jäi alkionkantajana toimiminen. Alkio, jota se kantoi, oli Ahonkiven Olavilta Rounion Timjami x Calimero yhdistelmä. Ikävä kyllä alkiosta syntyi sonnivasikka, lehmänen oli toivomuslistalla. Onneksi sonnipoika löysi uuden hyvän kodin ja pääsi kasvamaan tilasonnin vaativaan tehtävään.

Ulga on kyllä ihan mukavan tuntuinen ensikko, mutta utare on sen verran pieni, että on vaikea uskoa sen yltävän kovin ihmeellisiin tuotoksiin. Katsotaan kauanko pidämme Ulgaa karjassa. Tuskin sitä uudelleen enää yritetään tiineyttää.

Ulgan ensimmäinen koelypsy 20,6 kg. Ulga on kyllä niin kiva persoona, ettei sitä taideta kuitenkaan raaskia heti poistaa. Luokitustulos oli myös odotettua parempi. Kun sitä maitoa vain tulisi...

Ei ole Ulga herunut ei, samaa kahdenkympin paikkeilla olevaa tuotosta pukkaa päivittäin. Ulga kuitenkin siemennettiin ja ekalla yrityksellä tiineeksi (no, ei kyllä tuotosrasitusta...). Odotetaan poikivan 7.4.2008 Romeosta.

Myyty eloon (Viroon) 8.2.2008.