JOUKOLAN UMAMI s. 25.8.2005
isä: Kuortin Sombrero (Kuopus)
emä: Kuortin Sahrami-AF-GP80
emänisä: Peterslund
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
21.03.2008 S (Poker) syntyi ennenaikaisena, kuollut
Umamille kävi todella harmillisesti, se nimittäin loi tiineytensä joka oli meidän ainoa Rosetti x Poker alkioista aikaansaatu. Laskettu aika oli vasta 3.6.2008. Hieholla ei ymmärrettäväsi ollut ollenkaan utaretta, mutta otettiin se kuitenkin lehmien joukkoon katsottavaksi miten se alkaisi lypsää. Ensimmäisillä kerroilla maitoa tuli vain jokunen desilitra, mutta heruminen on siitä lähtenyt jollain tavalla käyntiin. Nyt 6.4. ollaan jo lähellä 15 kg päivätuotosta, joten kaipa tästä jonkinmoista lypsykautta yritellään. Umami on nopealypsyinen ja hyvin kiltti ja kesy, vaatii silti vielä potkuraudan varmistamaan lypsyn sujumista. Hyvin se on toipunut poikimisesta ja jälkeisten jäämisestä ja nyt toivottavasti saadaan se uudestaan tiineeksi nopeasti.
Näin pienellä utareella aloitettiin Umamin lypsy-harjoitukset, klippauskin vielä vaiheessa kun hieho on juuri tuotu ulkotarhasta sisälle.
Ja tässä klipattuna muutaman päivän päästä, utare alkaa jo suurentua.
Umami heinäkuussa 2008, jolloin päivälypsyt ovat olleet tasaisesti 19 - 20 kg
24.8.2008
Umami myytiin eloon 12.8. ja lähtöään edeltävänä päivänä se ultrattiin kantavaksi Visserdale Valtsusta, odotettu poikimapäivä on 21.3.2009.