LALLIN VEKKU s. 24.6.2006
isä: K Lens
emä: Nekku ET
emänisä: Billy
Takakorkeus 143 cm.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
16.10.2008 S (Sylvester) Margot Alias ET
Vekku on ostettu vuosikkaana Hakasen Matilta Oripäästä. Vekku kantoi alkiota Margot Cookie x Sylvester ja pyöräytti valitettavasti sonnipojan. Vekku on muuten ollut kunnossa poikimisen jälkeen, mutta utareessa on vielä puolentoista viikon kuluttuakin melkoinen turvotus. Kunhan Vekku tästä tokenee ja sen lypsäjän ura vakiintuu, niin on tarkoitus teettää siitä dna-tutkimus ja selvittää onko isänä papereissa oleva Calimero vai Matin ilmoittama K Lens. Otaksuttavasti siementäjä on kirjannut väärän siemennyssonnin, joten K Lens on oikea isä - ja Vekun vahvahko olemus kyllä myös viittaa siihen suuntaan. Mutta katsotaan mitä tutkimuksella saadaan selville.
Maitoa Vekusta ei ole vielä mitään hirmumääriä alkanut tulla, mutta 20 kg on jo ylitetty. Tarvitsee myös vahvasti viritetyn potkuraudan, että kone saadaan kiinni. Muuten hyvinkin ok hieho sekä kooltaan että utaremuodoltaan.

23.1.2009
Vekku on kokenut jonkinlaisen hengellisen herätyksen ja rauhoittunut täysin lypsyllä. Potkurautaa ei ole tarvittu enää viikkoihin eikä lehmä hötkyile muutenkaan. Koelypsyt ovat olleet 25,8 - 29,0 - 29,0 joten ihan riittävästi tulee maitoa. Ikävä yllätys oli kylläkin se, että tammikuun koelypsyn näytteissä Vekulla oli soluja 415. Lättypannulla katsottaessa molemmissa etuneljänneksissä oli solut koholla, mutta paljon vähemmän kuin reilu 2 vk ennen lättypannuttelua otetun näytteen perusteella olisi pitänyt olla. Syynä soluihin saattaa olla se, että Vekku on melkoisen takaraskas ja etuset tyhjenevät paljon aikaisemmin kuin takaset. Nykyisellään hyvä käyttöeläin, jos kestää hitaan lypsettävyyden, mutta ei muuten mikään erityinen suosikki.
29.3.2009
Tältä näyttää 80 pisteen mallikas-utare! Kyllä, totta se on. Kuva on otettu juuri samana ajankohtana kuin mallikas on tehty. Jostain syystä Vekun takaraskaus lisääntyi koko ajan ja päädyimmekin laittamaan sen tilanahtauden vaivatessa teuraaksi, koska utaremallin lisäksi Vekku tuotti myös kiitettävän määrän soluja. Karvanäytteen tulos ehti saapua ennen poistoa ja se oli yksiselitteinen: Vekun isä on Lens, joten saatiin jälkeläisen tiedot ohjattua oikealle isäsonnille. Onneksi tätä lehmää ei kukaan ostanut edes teurashinnalla.