JOUKOLAN YENNY-AF-GP84 s. 9.10.2007
takakorkeus 144 cm
isä: Hector
emä: Kildare Daisy ET-AF-GP81
emänisä: Romeo
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
14.02.2010 7758 - 3,89 - 3,40 S (BB C Valentin ET)
13.02.2011 9058 - 4,29 - 3,48 L (Copper) Joukolan Indy
17.6.2012 L (F.P.Enrique ET) Joukolan Judy
Yenny oli yksi niistä hiehoista, jotka jäivät kotiin tiineytettäväksi tilasonnilla. Yennyn poikiminen meni vaivattomasti, mutta yön aikana sonnipojulle oli tapahtunut jotain poikimakarsinassa - ehkä äitee vahingossa runtannut tms.- sillä aamulla se oli ihan muissa maailmoissa ja veti vain päätään taaksepäin. Ihme kyllä vasikka joi maitonsa hyvin, mutta saattaa silti käydä niin, että se joudutaan lopettamaan.

Yenny on korkea hieho, mutta minun silmääni hieman lyhytrunkoinen ja luustonlaadussa olisi toivomista. Utare on korkealla ja melko mielenkiintoisen näköinen nyt heti poikimisen jälkeen, sillä vetimet ovat jättikokoiset, kuin banaanit. Lypsynopeus näyttäisi olevan nopean puolella. Eiköhän tämä tästä muutu parempaan suuntaan kunhan poikimisesta kuluu enemmän aikaa.

21.2.2010
Yennyn vasikka toipui sittenkin nopeasti yöllisestä haaveristaan. Vassu oli jo seuraavana iltana ihan normaalin oloinen muuten, mutta vasen puoli päästä turposi melkoisesti ja etenkin silmän ympärys oli tällin saaneen näköinen. Tätä kirjoitettaessa poika on ihan kunnossa eikä sitä enää erota muusta vasikkalaumasta. Yenny on oppinut nopeasti lypsylehmän päivärutiiniin ja herunutkin jo sellaiset 22-23 kg.

15.4.2010
Yenny on yhtä rauhallinen otus kuin muutkin hectorilaisemme. Eka luokitus meni hyvin ja Yenny pääsi heti yli kahdeksankymmenen pisteen, paras osa-alue oli utare. Yllä olevassa kuvassa näkyy Yennyn melko muikean näköinen takautare. Maitoa on tullut tähän mennessä koelypsyissä 25,2 - 29,6 kg ja muuten maidonvirtaus olisi ok, mutta oikea etuneljännes on selvästi toisia hitaampi. Saattaapi johtua siitä, että Yennyn pitkähköt vetimet (onneksi kutistuneet selvästi poikimisen jälkeisestä ajasta) ovat jääneet jonkun tallaamaksi, soluja ei onneksi ole ollut enempää kuin 19.

21.7.2010
Yenny on lypsellyt huomaamattomana otuksena koko tähänastisen lypsykautensa. Todettiin tiineeksi Copperista ja odotetaan poikivan 7.2.2011.

29.5.2011
Yenny ilahdutti meitä tekaisemalla todella korkeakinttuisen tytön Copperista toisella poikimisellaan. Lehmä on kaikin tavoin muuttunut edukseen ja tämän myös Yves noteerasi nostamalla Yennyn luokitusta joka kirjoitetaan nyt AF-GP84! Yenny on siemennetty uudestaan viimeisellä Copper-annoksellamme siinä toivossa, että Indylle saataisiin täyssisko.

1.9.2011
Yenny on yksi niistä lehmistä, jotka saivat pahimpien loppukesän helteiden aikana utaretulehduksen ja ei muuta kuin maidot slut. Tähän saakka Yenny on lypsänyt hyvin, sillä se on saanut tuotosta kokoon 183 rpv:ltä jo 6314 kg, mutta nyt kun utare jäi soluttavaksi eikä lehmä VIELÄKÄÄN ole tiine, on tullut vakavaan harkintaan, että kanttu saa kenkää jossain vaiheessa. Harmittaa, mutta ei auta, jos ei mitään ihmetokenemista utareessa tapahdu.

25.3.2012
Merkillistä miten tilanteet voivat muuttua. Yhtäkkiä Yennyn tilanne vain koheni, se todettiin kantavaksi, solut hävisivät ja huomasin, että tämähän tekee yli 9000 kilon tuotoskauden, joten ei enää puhettakaan pois laitosta. Katsotaan sitten seuraavan poikimisen jälkeen miten rouva pitää puolensa, mutta nyt ollaan jo niin lähellä kolmatta poikimista ettei mitään hätää, sillä Yenny on vieläkin maidossa. Odotetaan poikivan 4.6.2012 Faucher Poker Enriquesta.
5.8.2012
Yenny-paralle sattui vaarallinen haaveri ennen poikimista. Se oli juuri otettu umpilaitumelta sisään muiden lehmien joukkoon, kun illalla myöhään huomattiin, että Yenny oli kaatunut käytävällä ja lantaraappa oli kuskannut sen poikittaiskuiluun, jossa se oli sanan varsinaisessa merkityksessä perse pystyssä, tukalassa asennossa. Lehmä saatiin onneksi melko helposti nostettua etukuormaajan avulla pois ja kannettua karsinaan, missä se käsittämättömästi vain hieman ravisteli päätään, nousi pystyyn ja ryhtyi syömään heinää pöydästä. Vaikka tilanne näytti siltä, että ainoa lääke on pulttipyssy, niin lehmä selvisi tapahtumasta ilman mitään muuta näkyvää vikaa kuin kylkeen tullut lantavaijerin hiertämä haava. Sekin parani pelkällä Terramycinillä. Niin, ei Yenny myöskään ryhtynyt tekemään vasikkaansa ennenaikaisesti, vaan päinvastoin poiki reippaasti yliajalla. Mutta hienosti meni Yennyn kolmas poikiminen ja se teki todella lupaavan näköisen lehmävasikan Enriquesta.

Ylemmässä kuvassa Yenny ummessa pieneksi kuivaneen utareensa kanssa. Alemmassa kuvassa muhkea takautare on taas saavuttanut normaalin muotonsa. Eka koelypsy 38,7 kg.
18.1.2013
Yennyn lypsykausi on mennyt tasaisesti, mutta ihmeempää tuotosparannusta ei sille odotella, sillä 40 kg ei rouva ole saanut rikki. Kolmi-vetimisyys selvästi rassaa tuotostasoa, mutta toisaalta lehmä on helppo ja huomaamaton lypsikki. Yenny saatiin kerrasta tiineeksi ja sen odotetaan poikivan Mandarinista 21.6.2013.