ROSAYRE YESSI-REGAN ET-AF-GP82 s. 12.12.2007
takakorkeus 144 cm
isä: BBB Kellogg
emä: Rainbow's End Regan
emänisä: Woodland View Willy3 ET
Yessi-Regan kesäkuussa 2009......ja vastapoikineena ensikkona elokuussa 2010.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
02.08.2010 7620 - 4,51 - 3,66 L (Ristourn) Joukolan Hassu-Regan
10.08.2011 S (Reality) Joukolan Iron-Regan
Yessi-Regan on ollut yksi silmäteristämme jo ihan pikkuisesta alkaen. Nyt siitä on kehittynyt hyvin tyylikäs ensikko, joka kylläkin vielä kaipaa lisää poweria sekä myös kokoa utareeseensa. Olen useasti kuullut sekä Yessi-Reganin että Assi-Reganin kohdalla kanadalaisilta kommentin "don't wait too much of their first lactation" samalla kun on muistutettu, että BBB:läiset kyllä kehittyvät aikaa myöten ja lypsävät tulevilla lypsykausilla paremmin. Enpä siis ollut varannut kuin pienen kissankupin tämän lehmän maitoja varten, sillä onhan tässä aikaa odotella. Yllätyksekseni kanadalainen kissankuppi taitaakin olla eri kokoinen kuin suomalainen, sillä parissa viikossa Yessi-Regan on herunut jo 29 kg:oon. Utareen koko tuskin antaa myöten paljonkaan suuremmille maitomäärille, mutta tässäkin on tarpeeksi, kunhan lypsykäyrä ei vain notkahda liian aikaisin. Yessi-Regan on tosi nopealypsyinen, joten lypsytouhut sujuvat sikälikin näppärästi. Hienoa on myös se, että saimme heti ekalla poikimisella pirtsakan lehmäjälkeläisen, Hassu-Reganin.

13.10.2010
Yessi-Regan on tosiaan lypsellyt odotuksia paremmin ja koelypsyt tähän mennessä ovat olleet 23,2 - 30,0 - 32,8 kg. Utare on näpsäkkä, mutta "täydellisyyttä" haittaavat jonkin verran molemmilla puolilla olevat välivetimet. Kauneuskirurgille asiaa..? No, ei niistä vielä ole mitään terveyshaittaa ollut, koska maitoa niistä ei ole tullut. Yessi-Reganille kävi muuten aivan ihmeellinen haaveri. Se tuli yhtenä aamuna kovasti ontuen lypsyasemalle ja ehdin jo pelätä, että no nyt se hirveä sorkkatauti pääsi meille iskemään, mutta ei onneksi. Huomasin nimittäin, että Yessi-Reganin sorkan pohjaan on tarttunut jotakin ja kun nostin koiven narun kanssa ylös, niin tuo "jokin" osoittautui HAMPAAKSI! Siis miten tällaista voi oikein tapahtua - hampaan on täytynyt olla sopivasti juuripuoli ylöspäin ja kovalla alustalla, että se oli ylipäätään saatu sorkkaan tarttumaan. Kun vedin hampaan irti, niin sorkasta alkoi tulla melkoisesti verta. Ja arvaahan sen, että vain kaksi päivää tarvitsi odottaa kunnes lehmä alkoi ontua jalkaansa ja oli pakko pyytää sorkanhoitaja kengittämään jalka. Näin siis täysin terve sorkka on yhtäkkiä kengitetty ja lehmä kävelee arkoen. Onneksi Yessi-Reganin jalka ei ole turvonnut missään vaiheessa, joten antibiootteja ei ole tarvittu ja hyvät toiveet on siitä, että sorkka paranee täysin ennalleen. Mutta nyt tuli todistettua, että lehmän olosuhteita ei koskaan saa sellaisiksi etteikö jotain voi tapahtua. Esim. joku ilkeämielinen lehmä sylkäisee hampaansa tahallaan toisen tallottavaksi...
29.12.2010
Yessi-Regan tuli kerrasta kantavaksi ja nyt sen odotetaan poikivan Realitystä 3.8.2011.
2.9.2011
Yessi-Regan teki oikein kohtuullisen ensimmäisen tuotoskauden. Etenkin kun ottaa huomioon, että tosi monet kanadalaiset sanoivat, että "älä sitten odota maitoa ainakaan ensimmäisellä tuotoskaudella" . Jonkun kerran kyselinkin, että kuinka vähän nämä reganit sitten oikein lypsävät, mutta en oikein vastausta saanut. Ollaan siis tyytyväisiä Yessi-Reganin saavutukseen. Toinen poikiminen on nyt takana ja lievästi sanoen otti pattiin, että jouduimme tyytymään sonnivasikkaan. Komea Iron-Regan nimettiin, koska oli harkinnassa säästää sitä tilasonnikäyttöön, mutta tilanahtauden vuoksi annoin sen ternikyytiin kuskin kysellessä ylimääräistä mukaan otettavaa. No eipä ne sonnit maailmasta lopu. Yessi-Regan itse näyttää edelleen hienolta ja utarekin on kehittynyt oikeaan suuntaan. Aika nopeasti on maidot nousseet yli 30 kg:n, mutta nähtäväksi jää tuleeko tästä parempi tuotoskausi kuin ekasta. Toivottavasti.