JOUKOLAN YOVIAN-AF-G78 s. 23.8.2007
takakorkeus 150 cm
isä: Hector
emä: Kurhilan Pisto-AF-G75
emänisä: T Bruno
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
07.02.2010 8743 - 4,19 - 3,58 L (Raven) alkiovasikka Palmyra B.Heaven
04.03.2011 S (Ideostar)
Yovian kantoi amerikkalaista alkiota Palmyra Jerry Bethany x Raven, ja niinpähän vain osasi ajoittaa poikimisensa ja lehmävasikan (!) maailmaantulon niin osuvasti, että alkion myynyt Palmyran tilan emäntä oli juuri samana päivänä meillä tilavierailulla!!!

Yovian on toinen poikineista Piston tyttäristä. Ulkonäöltään häviää selvästi Vivianille (jota ei tätä kirjoitettaessa kylläkään enää ole karjassa). Yves osui kaiketi aika oikeaan todetessaan Yovianista viime vuonna, että "näyttää enemmän Brunolta kuin Hectorilta". Korkeutta Yovianilla on kotitarpeiksi, mutta luuston laatu saisi olla kevyempi ja lantion mallissa on jotain ruotsalaista, mikä ei koskaan lehmää kaunista. Onneksi utare on korkealla ja Yovian tuntuu muutenkin oikein miellyttävältä tapaukselta.

15.4.2010
Yovianista on kehkeytynyt todella mukava lehmä. Tämä on seitsemästä hectorilaisestamme parhaiten lypsänyt, luonne on tosi rauhallinen ja utare hyvä: luokituksessa Yovian sai takakiinnityksen korkeudesta 9 ja leveydestä 7, keskiside oli 7 ja utarekudos 6. Utare onkin tämän lehmän paras rakenteellinen osa-alue, mikä ei ole ollenkaan hullumpi asia. Yovianin koelypsyt ovat olleet 34,5 - 34,8 kg ja samaa tasoa se lypselee edelleen tätä kirjoitettaessa.

17.5.2010
Yovianille kuuluu huonoa. Se oli samaan aikaan kiimassa kahden muun lehmän kanssa ja tämä kolmikko oli jumpannut yön aikana sen verran aktiivisesti, että Yovian oli saanut ison haavan vasempaan etujalkaan pikkukyntösten alle ja myös sorkan seinämä oli lohjennut repsottavaksi kannalta. Hakkaan päätäni seinään, kun ei tullut aloitettua heti antibioottikuuria, vaan vasta kun jalka äityi kipeäksi. Paranemista ei ole tapahtunut huolimatta siitä, että antibioottia on piikitetty jo viikon verran. Onkohan tässä enää mitään toivoa? Onneksi Yovian syö hyvin ja lypsää normimäärää eli reilua 30 kg, joten jalkavaiva ei ole vaikuttanut yleiskuntoon. Kunhan nyt ei toinenkin Piston tyttäristä menisi onnettomasti lahtiin.

21.7.2010
Yovian kuuluu myös niihin työmuurahaisiin, joita tapaa pääasiassa vain lypsyasemalla ja lopun ne hoitavat itse. Myös tiinehtyminen tapahtui helposti ja Yovianin odotetaan poikivan Ideostarista 1.3.2011.
29.5.2011
Yovianin toinen poikiminen tuotti sonnipojan. Lehmä itse on ollut hyvässä vedossa heti alusta lähtien ja herunut todella hyvin, paras koelypsy 47,2 kg. Kertaalleen on rouva siemennetty, mutta tiineystarkistus on vielä tekemättä. Viereisessä kuvassa Yovian 2 x poikineena.

1.9.2011
Nyt on Yovian todettu tiineeksi ja odotetaan poikivan R Flushista 2.2.2012. Tuotosta on koossa 164 rpv:ltä 6186 kg ja keskisolut 16. Siispä tykkään tästä lehmästä!