ALHAISTEN YUVA-AF-G74 s. 26.11.2007
takakorkeus 136 cm
isä: Modem
emä: Kellcrest Rhea ET
emänisä: Heligo
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
06.01.2010 9132 - 3,57 - 3,00 S (Ristourn)
15.01.2011 9669 - 3,77 - 3,06 S (Jupiter)
25,05,2012 10598 - 4,13 - 3,07 L (F.P.Enrique ET) Joukolan Jaava
Yuva on ostettu syksyllä 2009 Alhaisen Sarilta. Yuvan saapuminen uuteen kotiin oli melkoisen näyttävä tapahtuma, se nimittäin sai täydellisen pultin pitkästä kuljetuksesta ja jouduimme odottelemaan vartin verran ennen kuin hieho rauhoittui sen verran, että se saatiin irrotettua peräkopista. Onneksi Yuva kotiutui muiden hiehojen joukkoon hyvin ja pysyi laitumella kiltisti, mutta lähelleen se ei ihmistä päästänyt. Kaikki siirrot ym. sujuivat hyvin niin kauan kun Yuva sai olla laumassa. Odotimmekin todellisella mielenkiinnolla miten poikiminen ja lypsyt lähtevät sujumaan. Tammikuun alussa Yuva sitten pyöräytti pikkuruisen esikoisensa ja aloitti lypsylehmän uran, joka onkin sujunut ihan mukavasti. Pelkkä potkurauta on riittänyt alusta alkaen ja Yuva tulee muutenkin hyvin lypsylle muiden mukana. Maidonvirtaus on todella nopea, utare napakka ja utareen kokoon nähden heruminen on ollut hyvä: eka koelypsy helmikuun alussa oli 31,6 kg. Kunhan vielä joku uskaltaisi tämän klipata, niin päästäisiin ottamaan valokuva kotisivuille.

15.4.2010
No nyt on Yuva sekä klipattu että luokitettu. Klippaus oli eräs tähänastisen lehmäurani haastavimpia. Pyysin turvallisuussyistä eläinlääkäriä rauhoittamaan Yuvan, mutta vaikka lehmä oli silmät lurpallaan aineissa, niin kylläpä jalka nousi ketterästi ja salamannopeasti. Potkurautakin lensi heti taivaisiin, joten ei auttanut muu kuin laittaa takajalka narulla kiinni, mutta ei ollut homma helppoa silti. Eikä varsinkaan se narun laittaminen ja pois ottaminen... Yuva on jostain syystä ihan mahdottoman arka ja se vauhkoontuu heti, jos sen laittaa kiinni tai sitä käsitellään jotenkin rutiineista poikkeavasti. Niin, onhan se tietysti hyvä syy saada paniikkikohtaus, jos joutuu isoon hyvin kuivitettuun karsinaan yksin ja vielä kytketyksi. Joka tapauksessa klippaus tuli tehtyä ja nyt on taas palattu normaaliin päiväjärjestykseen eikä lypsyllä tai pihatossa toimimisessa ole ongelmia, kunhan Yuva vain saa olla rauhassa. Maitoa on tullut aika kivasti, koelypsyt ovat olleet 31,6 - 34,4 - 31,7 kg. Parhaat päivämaidot ovat olleet yli 36 kg. Luokituksessa Yuvan tehtävänä oli ottaa pohjalukemat, mutta uskon, että lehmä tuosta kasvaa ja kehittyy vielä edukseen. Ainoastaan utareen pyöreähkö etukiinnitys vähän mietityttää, mutta muuten tässä on varmasti kehityskelpoinen yksilö, kunhan vain saadaan tiineksi ja lisää tuotoskausia.

17.5.2010
Yuva on edelleen rauhoittunut jonkin verran, mutta kuten yllä olevasta kuvasta näkee, niin hyvin tarkkaavaisesti se seuraa kuvaajaa, ettei vain liian lähelle tupata. Maitotuotos on pysynyt edelleen yli 30 kg:ssa, joten siihen ollaan oikein tyytyväisiä.

Yuva on todettu Jupiterista tiineeksi ja odotetaan poikivan 9.1.2011.

29.12.2010
Kyllähän Yuvan kanssa on ihan kivasti pärjätty ensimmäinen tuotoskausi, mutta sen kyllä sanon, että kavereita meistä ei taida tulla. Yuva on niin vauhkoontumiseen taipuvainen, että sitä pitää hiukan varoa, eikä mitään lähentely-yrityksiä kannata tehdä. Klippaaminenkin jäi tuohon yhteen kertaan ja nähtäväksi jää kuka homman hoitaa toisen poikimisen jälkeen... Yuvan eka 305 pv tuotos oli ensikolle erinomainen, yli 9 tn.

4.9.2011
Yuva on ehtinyt jo poikia toisenkin kerran - taas sonnivasikka - ja lypsykausi on hyvässä vauhdissa. Yuva on parantanut tuotostaan selvästi ensikkokaudesta ja kolme mittalypsyä on ollut yli 40 kg, soluja ei ole ollut ollenkaan, joten hyvin menee. Paitsi. Yuvaa ei ole saatu tiineeksi kolmella siemennyksellä (vaikka laitettiin Joukolan Realia jo viimeisellä kerralla!), joten on ollut pakko pyytää apua sonnilta. Jospa Enkka ottaisi tästä pisteet kotiin. Yuva on "erikoisesta" luonteenlaadustaan huolimatta mitä toimivin lypsikki, joten pakkohan tämä olisi saada porukassa pysymään.

25.3.2012
Yuva saatiin kantavaksi Faucher Poker Enriquesta ja odotetaan poikivan 9.5.2012.

5.8.2012

Yuva suoriutui kolmannesta poikimisesta helponoloisesti ja nyt saimme siitä lehmävasikan. Tyttöstä toivottiin, vaikka Yuva nyt ei varsinainen luonnevalio olekaan. Nyt kun Jaavalla on ikää jo reilut pari kuukautta, on se kehittynyt uskomattoman tyylikkääksi lehmänaluksi. Tiedä häntä, vaikka Jaavassa olisi ainesta näyttelyihin.
Yuva on lähtenyt taas hyvin lypsämään ja utarekin on pysynyt yhtä korkealla kuin edellisellä lypsykaudella, tosin pyöreä etu-utare taitaa estää luokituspisteiden nousun. Yuva muuten tuntuu hieman aikuistuneen myös luonteeltaan, sillä sitä saa jo silittää lehmäosastolla. Aikaisemmin se piti huolen, että pysyi koko ajan pois kosketusetäisyydeltä. Lypsäessähän se on aina ollut nätisti. Heinäkuun mitassa tuli maitoa 47,2 kg ja näytemitassa oli soluja vain 12. Näistä luvuista meillä tykätään.

18.1.2013
Yuvasta todellakin voi sanoa, että se paranee vanhetessaan. Lypsykautta on takana 231 pv ja tuotosta lypsettynä 8592 kg ja keskisolut 33. Yuva tuotti myös iloisen yllätyksen tulemalla tiineeksi yhdestä siemennyksestä ja sen odotetaan poikivan Dreamerista 23.6.2013.