JOUKOLAN AROMATIC s. 22.7.2008
isä: Stormatic
emä: Joukolan Ultima
emänisä: Boliver
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
30.11.2010 11006 - 3,47 - 3,36 S (Poker) Kildare Hannibal ET
02.03.2012 S (Outbound)
31.1.2011
Aromatic kantoi alkiota Kildare Wilton Victoire x Poker ja tietenkin taas sonni! Olikohan tämä jo kolmas alkiotiineys samasta yhdistelmästä eikä lehmästä saada aikaan millään. Hannibal-poika jäänee kasvamaan kotiin tilasonniksi.

Aromatic onkin mielenkiintoinen tapaus mustaksi. Paaaljon maitoa, mutta melkein parin kuukauden ajan sen ulos saamiseksi tarvittiin oksitosiinia. Aromaticin luonne on ihan perseestä ja sekä lypsyn valmistelu että piikitys ovat vastenmielistä hommaa lypsäjälle. Sitten kun kone on potkurautaviritysten jälkeen saatu kiinnitettyä, joutuu sellaisen about 20 minuuttia kuuntelemaan koneen vinkunaa. Takautare on leveä kuin entisen emännän takamus, mutta kun ne onnettomat takavetimet ovat aivan keskellä ja niiden välissä vielä piukea keskiside, niin konsertti on valmis. Eihän tästä tosiaan enää puuttunut kuin se, että lehmä on armottoman hi-das. Mutta mitäpä ei lypsäjä tekisi saadakseen tankkiin ja meijeriin sen liki 45 kg maitoa päivässä, minkä Aromatic armollisesti suostuu disustaan viruttamaan. Onneksi sentään tammikuun loppupuolella, lehmän kiimakierron käynnistyttyä, voitiin lopettaa oksitosiinipiikitykset. Katsotaan koska päästään yrittämään tiineyttämistä.

4.9.2011
Nyt vähän päivitystä Aromaticin tilanteeseen. Edelleen joudumme lypsyllä kuuntelemaan koneen hörinää, vaikka maitomäärät ovat jo laskeneet herumahuipusta ja tuo konsertti kieltämättä on ärsyttävää. Vastapainoksi Aromatic on kyllä lypsänyt todella hyvin, kuten sukunsa edustajat yleensä, ja elokuun mitan jälkeen tuotosta oli koossa 258 rpv:ltä 9652 kg, paras koelypsy on ollut 45,7 kg. Aromatic on myös saatu kantavaksi heti ensimmäisellä siemennyksellä, kiimaa tosin jouduttiin odottelemaan kärsivällisesti. Odotetaan poikivan Outbondista 5.3.2012.

6.8.2012
Aromaticin toinen poikiminen meni hyvin ja lehmä oli ihmeesti parempi lypsettävä kuin ekalla kaudella. Vaan niinpä vain utaretulehdus vei tämänkin holsteinlehmän ennen aikojaan, poistettiin pian poikimisensa jälkeen. Harmittaa!