JOUKOLAN IBUMAX GP80 (Can) s. 9.7.2011
isä: Maxlife
emä: Joukolan Yoyoba
emänisä: Restha
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
05.09.2013 9315 - 4,30 - 3,94 L (Duckett-SA Federal) Joukolan Gunilla
31.12.2014 12702 - 4,61 - 3,62 L (Windbrook) Joukolan Lootus
5.10.2013
Nyt on talossa kolmas holsteinlehmä kun Ibumax muuttui hiehosta lehmäksi. Ibumaxin tyttö Gunilla on kivan näköinen ja kookas tytteli. Ibumaxin ekat lypsyt olivat lievästi sanoen mielenkiintoista puuhaa, sillä tällaisia patukkavetimiä ei usein tule vastaan. Lypsykonetta ei tahtonut saada paisuneisiin vetimiin kiinni millään.Onneksi turvotus on pikkuhiljaa vähentynyt ja nyt tätä kirjoitettaessa kun poikimisesta on jo kuukausi, ovat vetimet jo likimain normaalikuosissa. Kuten mustat yleensäkin, on Ibumax rauhallinen (tai oikeastaan jopa flegmaattinen). Sen saaminen edes viimeiseen lypsyriviin kysyy kärsivällisyyttä, sillä niin tahmeaa on meno eikä asemalta poistuminen käy yhtään sen vikkelämmin. Eipä kyllä ole ollut potkimisongelmiakaan lypsyn aikana. Maito virtaa enintään keskitason vauhdilla ja maitomäärät pysyttelevät sinnikkäästi alle 30 kg:ssa. Koska maitomäärät ja virtaukset ovat kohtuutasoa, toivomme tämän olevan merkki siitä, että Ibumaxilla utareterveys kestäisi paremmin kuin emällään.


Ibumaxin muhkeat vetimet olivat haaste lypsimelle ja lypsäjälle...
4.1.2015
Ibumaxin toiseen tiineyteen tarvittiin kolme siemennystä, mutta palkinto tästä saatiin kookkaan windbrookilaisen lehmävasikan muodossa, kun Ibumax poiki omin nokkinensa vuoden viimeisenä päivänä. Lypsy on käynyt nyt paljon sujuvammin kuin ensimmäisellä poikimisella, sillä vain vasen etuneljännes oli paisunut patukaksi. Maitoa näyttäisi myös lähtevän tulemaan selvästi enemmän kuin ensikkona, vaikka eka kausikin oli ihan mukiinmenevä reipas 9 tonnia. Ibumaxhan ei herunut kuin 33 kg ensikkona, mutta lypsikin sitten samaa kolmeakymppiä (huom.melkein neljän valkuais-%:lla) likipitäen umpeenmenoon saakka. Tällaista lypsykäyrää meillä arvostetaan! Tervettä lypsykautta toivotamme Ibumaxille.

28.12.2015
Mikähän näitä meidän holsteineja vaivaa, kun tiinehtyminen on niin tuskaista. Ibumax on ainakin osaltaan työllistänyt pistoletinheiluttajia urakalla. Nyt sen pitäisi olla lopulta siunatussa tilassa, mutta vaatimattomat kuusi siemennystä tarvittiin. Ibumax ehti jo toisen siemennyksen jälkeen olla kantava, mutta eihän hän halunnut pysyä tiineenä, joten hommaa jatkettiin. Näillä näkymin Ibumaxin odotetaan poikivan Fireworksista 29.7.2016. Että hieman venyy taas poikimaväli. Onneksi Ibumax lypsää edelleen reilua kolmeakymppiä ja solut ovat olleet kaksinumeroiset, niin mikäs tässä umpeenlaittoa odotellessa.