JOUKOLAN ROUVA-AF-G76 s. 08.03.2002
isä: Koiraharjun Nerry
emä: Joukolan Neiti-X
emänisä: Etazon Olympia
Joukolan Rouva kaksi kertaa poikineena.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
08.07.2004 13744 – 2,52 – 3,38 S (Ramos)
02.07.2005 12048 - 2,99 - 3,31 L + L (Boliver) Joukolan Ultima ja Joukolan Univer
19.05.2006 14856 - 3,03 - 3,33 S+L (R.Danesco) sekakaksoset
19.07.2007 S+L (Modest) sekakaksoset
Herui ensikkona 55 kg, joka tosin ei osunut mittalypsypäiväksi, silti 3 koelypsyä yli 50 kg. Teki kovan ensikkotuotoskauden. Utarekin on mallikas. Hyvin herkkämaitoinen ja pelko utareterveyden menettämisestä vaanii koko ajan taustalla, vaikka toistaiseksi ei soluongelmia ole ollut.
Toisella poikimisella saatiin Rouvasta lehmäkaksoset, jotka olivat syntyessään kookkaat ja keskenään täysin saman kokoiset. Ihmetellä täytyy, että Rouva jaksoi ensikkokaudella lypsää noin hyvin, vaikka kantoi kaksostiineyttä. Toinen kausi on lähtenyt myös hyvin käyntiin. Maitomäärä on käynyt muutaman kerran 60 kg:ssa, mutta eipä taaskaan ole osunut koelypsypäivälle. Utare on edelleen kuosissaan.

Tilasonni on ollut kovasti ahkerana ja Rouvan odotetaankin poikivan Rounion Danescosta 23.5.2006 - hiukan liian lyhyeksi jää lypsykausi, jos tiineys kestää.

Rouva sitten päätti pyöräyttää toistamiseen kaksoset ja tietenkin vielä muutaman päivän etuajassa. Kovin jäi lyhkäiseksi poikimaväli, tämä ei todellakaan ole tavoiteltavaa. Poikiminen oli helppo, sillä iltapäivän tarkistuskäynnillä karsinassa jo odottikin kaksi jalkeilla olevaa vassua. Pienehköt, mutta keskenään hyvin samankokoiset vasikat ovat ihan reippaassa alussa. Rouvan utare on tosi suuri taas, vaikka se ummessa ollessa kutistuikin aika olemattomiin. Jaksaakohan lehmä lypsää ollenkaan tällaisen vasikkatuotannon jälkeen?

Rouvan kolmas lypsykausi on ollut utaretulehdusten värittämää. Etuneljännekset ovat vuoronperään tulehtuneet, mutta siitä huolimatta lehmä on herunut yli 60 kg ja tiinehtyikin kerrasta. Nyt jouluna näyttää siltä, että taidetaan jättää 3-vetimiseksi, jospa tilanne siitä rauhoittuisi.

Siemennetty Modestilla ja odotetaan poikivan 26.7.2007.

Huhtikuun alussa valmistui Rouvan 3. tuotoskausi ja se on mahtavasti yli 14000 kg! Kyllä on melkoinen maitokone kun tuollaisen tuotoksen teki kaksosten jälkeen. Rouva laitettiin ennen pääsiäistä umpeen, jotta utareterveys saataisiin paremmaksi pitkällä ummessaolokaudella. Toivottavasti tehoaa.

Uskomatonta, mutta Rouva teki KOLMANNET KAKSOSET putkeen! Jälleen poikiminen hieman etuajassa, nyt viikkoa ennen laskettua aikaa. Kaksoset ovat hyvin reippaita ja yllättävän kookkaita, lehmävasikka vain hieman pienempi. Rouva on pitkästä ummessaolosta huolimatta todella laihassa kunnossa. Vatsan koosta ei osannut ollenkaan päätellä, että sieltä olisi tulossa kaksi normaalikokoista vasikkaa. Utare on edelleen hieman tullut alas, mutta ei hälyttävästi. Toivottavasti saamme Rouvan kuntoutettua tämän vasikkatehtailun jälkeen niin, että se jaksaisi lypsää.

Kolmannen poikimisen tulos
29.12.2007
Niinpä sitten jouduimme pistämään Rouvan teuraaksi neljännen poikimisen jälkeen. Utareterveys alkoi olla sitä luokkaa, että oli jo vaarana pasiliskojen leviäminen muihin lehmiin. Rouvan poisto kyllä näkyyy tankissa, sillä terveinä aikoina se päästeli jatkuvasti reipasta neljääkymppiä. Mahtaako toista tällaista lypsäjää sattua enää meidän karjaamme. Jos sattuu, niin paremmalla utareterveydellä, kiitos. Rouva oli kyllä muuten kaikin puolin tosi kiva ja miellyttävä lehmä. Suku jatkuu kahden tyttären voimin.