JOUKOLAN TIMMI-G75 s. 16.12.2004
isä: Silky Gibson
emä: Oktaavi
emänisä: Funkis
Timmi hiehona
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
25.01.2007 8593 - 4,13 - 3,77 S (Titanic)
11.03.2008 11375 - 4,58 - 3,55 L (Talent) Joukolan Aaria
27.07.2009 S (Laramie)
Timmi on karjamme holsteineläimistä parhaiten näyttelyissä menestynyt, huipentumana holsteinin vuosinäyttelyssä 2006 voitettu varajunior championin titteli. Olemme jännityksellä odottaneet minkänäköinen Timmistä tulee lehmänä.

Timmin ensimmäinen poikiminen taisi ottaa vähän koville, vaikka vasikka saatiinkin liukkaasti maailmaan heti kun taaksepäin kääntynyt etujalka saatiin oikaistua. Timmi poiki seisaaltaan ja vaikutti ihan reippaalta päällisin puolin, mutta jälkeisten jääminen ja peräpään pieni repeämä ovat saaneet sen jälkeenpäin aika surkean näköiseksi. Utare on mukavan oloinen ja maitoakin tulee huolimatta lehmän pienestä alavireisyydestä. Kooltaan Timmi on enintään keskikokoinen, mutta todella lypsytyyppinen ja hienopiirteinen muuten. Huippumiellyttävä luonteeltaan. Aika näyttää kuinka lehmä kuntoutuu ja kasvaa kokoa.

Takakorkeus 144 cm.

Poikimisen aiheuttamat vauriot osoittautuivatkin paljon pahemmiksi kuin päälle päin näytti, sillä suurimmat repeämät tulivat sisäpuolelle. Timmin kuntoutui lopulta päällisin puolin, mutta eläinlääkärin ilme oli mielenkiintoinen kun hän teki ensimmäistä kertaa sellaista tarkastusta, että mitkä mahtavat olla tiinehtymismahdollisuudet. Eläinlääkärin veikkaus oli, että ei enää koskaan tiineeksi ja ainoa mikä voisi parantaa, on aika. Timmin kiimakierto käynnistyi kuitenkin melko normaalisti, mutta siementäminen olisi ollut mahdotonta, koska kohdunkaulaa tai kohtua ei tuntunut ollenkaan, vain leveä kova laatta käden alla. Pari kertaa tein "jatkotutkimuksia" kevään mittaan ja huomasin tämän "laatan" alkaneen pienentyä. Kesäkuun alussa päästin kuin päästiinkin jo tekemään eka siemennys ja yllätys oli melkoinen, kun Timmi tiinehtyi tästä ekasta yrityksestä. Nyt sen odotetaan poikivan 10.3.2008 Talentista.

Mikään maitokone ei tämä lehmä ole, korkein mittalypsy 31,4 kg, mutta pitoisuudet ja solut ovat olleet erinomaiset. Tuotos 188 rpv:ltä 5254 - 3,88 - 3,71 ja solut 24. Oikein kiva lehmä niin hoitaa kuin katsella. Kiva, että Timmi tuli tiineeksi ja saadaan vielä pitää sitä.

6.4.2008
Timmin toinen poikiminen oli lehmälle helppo tällä kertaa, mutta takaperin tullut lehmävasikka oli kyllä aluksi vähän heikossa hapessa. Nopean elvytyksen jälkeen vasikka alkoi korahtaen hengittää, mutta kyllä se melkoiset limat ehti vetää keuhkoihinsa. Vassu joi ihme kyllä heti ahneesti maidon, että sikäli alku oli hyvä, mutta se nousi oma-aloitteisesti jaloilleen vasta toisena päivänä syntymästään. No nyt ovat asiat hyvin ja vasikka on hyväkuntoinen ja reipas pikkumusta. Timmi itse on ollut hyvässä iskussa alusta alken, selkeää hyvitystä ensimmäisen poikimisen kauheasta kokemuksesta. Maitomäärä on kivunnut nopeasti päälle 40 kg eikä enempää tarvitse tullakaan, jos pitoisuudet ja solut pysyvät samalla tasolla kuin ensikkona. Ja aivan tuntuu siltä, että Timmi näyttäisi paremmalta kuin ensikkona. Täytyypä kysyä Yvesin mielipidettä lokakuun kierroksella.

Timmi 2 kertaa poikineena, lokakuussa 2008.
26.10.2008
Timmin kuvaaminen navetassa tai laitumella on ollut vähän hankalaa, sillä lehmä lähtee heti liikkeelle kun sitä yrittää kuvata. Timmi on tosi syvärunkoinen ja näyttää siksi minun silmääni lyhytrunkoiselta. Utareen muoto on ihan ok, mutta eipä tästä tullut näyttelylehmää, vaan enempi sellainen tavis. Timmi on kertaalleen siemennetty, mutta tiineydestä ei ole vielä tietoa. 12 edellistä kuukautta näyttää tuotosta 11735 - 4,54 - 3,48 ja solut 18, joten ihan mukavasti on tämä lypsykausi sujunut.

Tiineeksi yhdellä yrityksellä ja odotetaan poikivan Laramiesta 18.7.2009.

29.3.2009
Timmin toinen 305 pv tuotoskausi tuli täyteen oikein hyvällä tuloksella. Erityisesti olen tyytyväinen lehmän korkeisiin pitoisuuksiin ja alhaisiin keskisoluihin, jotka olivat vain 22.

5.8.2009
Timmi sitten päätti heittää pyyhkeen kehään ja kuoli hoitopaikassaan seuraavana päivänä kolmannen poikimisensa jälkeen. Kuolinsyytä ei tutkittu sen kummemmin, mutta todennäköiseltä tuntuu, että kuoleman aiheutti sisäinen verenvuoto, koska noutaja tuli niin nopeasti.