KUORTIN SEITA s. 29.12.2003
isä: Koivikon Happo
emä: Kuortin Peikko

emänisä: Kivipellon Poikkeus
Seita ensikkona, takakorkeus 134 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
31.01.2006 6005 - 3,21 - 3,45 L (M. Näppärä) Joukolan Viola
03.02.2007 L (H. Pyry) Joukolan Yömyssy
Seita on ostettu Kuortin karjasta Ikaalisista tiineenä hiehona. Poiki viikon verran etuajassa hyvin pienen sievän lehmävasikan. Utare on ihan mukavan näköinen, myös luonne ok. Alku on muutoin ollut melko takkuinen, sillä toinen takaneljännes oli tulehtunut heti poikiessa ja muutkin neljännekset soluttivat. Toivottavasti lääkitys auttaa ja maito saadaan jossain vaiheessa meijeriin.

Seita jouduttiin jättämään 3-vetimiseksi, mutta on silti lypsänyt ihan kohtuullisesti.
Korkein heruminen 23,2 kg.

Siemennetty Hulikan Pyryllä ja odotetaan poikivan 9.2.2007.

Seita poiki, kuten viime vuonnakin, jonkun verran etuajassa ja teki kookkaan lehmävasikan. Utare on kohtalaisesti vielä mallissaan ja maitoa on alkanut virrata kivasti; Seita on herunut parissa viikossa kolmenkympin tuntumaan. On muuten taas nelipyttyinen.

23.9.2007
Seita todettiin syyskuun alussa tiineeksi Peltolan Nootista ja odotetaan poikivan 16.4.2008. Kiva sinänsä, mutta lehmän tuotos on lähtenyt laskuun sellaista vauhtia, että odotettavissa on pitkä ummessaoloaika. Koska navetassamme on koko lailla täyttä päädyin ilmoittamaan Seitan teuraaksi, koska ei ollut oikein halua pitää toimetonta lehmää noin kauaa. Asiaa kyllä tuli mietittyä tavallista pitempään, sillä Seita on ihan mukavan näköinen länskäri. Jostain ihmeen hetken mielijohteesta mainitsin Ayrshire Foorumilla Seitasta ja niinhän siinä kävi, että sille löytyi uusi koti ja sain perua teuraskyydin. Toivottavasti Seita osaa arvostaa uudessa kodissaan tätä ihmepelastusta!