JOUKOLAN UNIKUKKA s. 1.8.2005
isä: Pesosen Reete
emä: Joukolan Rantakukka
emänisä: Ahosen Intermezzo
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
04.12.2007 9878 - 4,18 - 3,59 S (Peltolan Nootti)
27.03.2009 S (Toivolan Taavetti)
Unikukka on kovan lypsäjämme Rantakukan ainoa jälkeläinen. Ei yhtä kookas kuin emänsä, mutta kuitenkin aika hyvän kokoinen. Ja pakko sanoa: ei varsinainen kaunotar notkoine selkineen. Luonteeltaan todellinen viilipytty eikä ole tarvinnut potkurautaa kertaakaan edes lypsylle opeteltaessa. Maitoa on alkanut tulla ihan mahdottomasti ja jo 6 pv poikimisesta päivätuotos oli vähän yli 30 kg!!! Toivottavasti tästä ei seuraa ikävyyksiä. Unikukan utare on melko iso, mutta vetimet hyvän kokoiset ja maito tulee tosi nopsaan. Kiva lypsikki, kunhan nyt pysyisi terveenä ja saataisiin joskus uudestaan tiineksi.

27.1.2008
Unikukka on lypsäjänä lyönyt kaikki suomenkarjaennätykset meidän karjassamme: eka koelypsy 39,7 kg eikä tässä kaikki - sen jälkeen parhaat päivälypsyt ovat vieläkin nousseet. Viime viikolla kolmena päivänä yli 40 kg ja paras näistä 41,9 kg. Huh, tämä ei voi tiinehtyä ikinä, vielä kun on sukurasitusta siltä osin. Ihmeellistä muuten, että Unikukan utare ei ole ollenkaan hullumman näköinen nyt kun turvotus on poissa. Kunpa saisi lehmän klipattua, että voisi ottaa siitä kuvan kotisivuille.

Unikukka sivulta.....
...ja takaa. Tästä utareesta on lypsetty yli 41 kg:n päivätuotoksia. Muoto kyllä vähän alhaalla, mutta muuten vahva keskiside pitää vetimet hyvässä asennossa.
Toinen koelypsy 40,4 kg.
26.8.2008
Unikukan tilanteeseen voimme tällä hetkellä olla oikein tyytyväisiä. Tuotosta on kasassa 241 rpv:ltä jo huikea 8229 - 4,06 - 3,50 ! Kaiken huipuksi Unikukka saatiin kantavaksi toisella siemennyksellä ja sen odotetaan poikivan Toivolan Taavetista 24.3.2009.

26.10.2008
Unikukan eka 305 pv tuotos tuli täyteen ja sehän näyttää ihan uskomattomia lukemia! Unikukka lypsää edelleen sellaista 22-24 kg, joten ei tunnu mitenkään toistaiseksi haittaavan, että poikiminen siirtyy noinkin kauas. Kunpa vain saataisiin seuraavaksi lehmävasikka jatkamaan tätä sukua!

29.03.2009
Eipä tullut sitä kaivattua lehmävasikkaa, vaan melkoisen kookas poika. Oli muuten merkillinen poikiminen, sillä sikiöneste oli kuivunut ihan hyytelöksi, joten vasikka tulikin melkoisen tahmeasti ulos ja se oli ihan himmeä- ja kuivapintainen. En tiedä olisiko vasikka kovin kauaa enää emän sisällä pärjännyt, jos poikiminen olisi tästä vielä siirtynyt. Nyt ei kyllä ollut mitään ongelmia, vaan sonnipoika oli pyrkimässä heti pystyyn kun oli ensimmäiset maidot ryystänyt tuttiämpäristä. Unikukan utare ehti tuntua melkoisen suureksi ja tässä saa vielä jonkin aikaa hermoilla mihin suuntaan utare alkaa muotoutua.

7.5.2009
Unikukan utare on tosiaan suurentunut viime kaudesta, mutta ei se mitenkään repsahtanut ole. Maitoa tulee, niin että alta pois. Koelypsyt huhti- ja toukokuussa ovat olleet 36,9 ja 47,2 kg. Tuotosmielessä ihan mainio kaksi kertaa poikinut suokkilehmä.
2.8.2009
Nonnih, hurraa Unikukan utareelle. Tältä se alkoi näyttää kesän kuluessa ja yhdelle jos toisellekin lypsäjälle tuli mitta täyteen lypsimiä sovitellessa utareen alle ja koneen hörinää kuunnellessa. Unikukka poistui Paimion suuntaan melko liukkaasti sen jälkeen kun poistopäätös oli tehty heinäkuun lopussa. Muutenhan lehmää olisi lypsellyt vielä hyvinkin, sillä maitoa tuli sellaiset 35 kg päivässä ja soluja ei nimeksikään. Mutta pakko se on maito helpommalla saada lehmästä. Nyt vain toivotaan, että uusista suokkihiehoista tulisi pitkäikäisempiä rotunsa edustajia sk-kiintiötä täyttämään.